Aizvadītas Latvijas pludmales futbola čempionāta septītās un astotās kārtas spēles. Lielisku sniegumu nodemostrēja RTU/Beerhouse No1 vienība, kas ar 8:0 sagrāva FK TUC, bet pēc tam ar 4:3 revanšējās Kreiss par zaudējumu pirmajā aplī, tādējādi samazinot Kreiss pārsvaru līdz vienas uzvaras tiesai. Čempionāta pēdējais posms, kurā izšķirsies visu godalgu liktenis, tiks aizvadīts 3. augustā.

Pašreizējiem čempioniem RTU/Beerhouse No1 īsta atkāpšanās ceļa vairs nebija – pēc sestās kārtas deficīts līdz līderiem Kreiss bija seši punkti. Zaudējot vēl punktus, studentiem čempionu pilnvaras būtībā būtu jānoliek. Taču notika pretējais – bez variantiem apspēlēta vēl viena medaļu pretendente FK TUC (8:0), bet līderu duelī pārspēta arī Kreiss komanda ar 4:3. Interesanti, ka 33. minūtē RTU/Beerhouse No1 ieguva pat trīs vārtu pārsvaru (4:1), tomēr mača izskaņā sāncenši prata samazināt rezultāta starpību līdz minimumam.

Līderi septītajā kārtā, lai arī jau otrajā minūtē nokļuva iedzinējos pret PFK Ludza/Grifs AG, tomēr ieguva plānoto uzvaru – 6:2.

Trešajā vietā esošā FK TUC vienība pēc sagrāves prata saņemties un, nokļūstot iedzinējos pret VBFK, pēdējā trešdaļā lauza spēles gaitu un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru ar rezultātu 2:1. Abus vārtus uzvarētāju labā guva Aleksejs Sergejevs, otros no tiem - piecas sekundes līdz mača beigām.

Uz dalītu trešo/ceturto vietu pakāpusies FK Zep/Forevers vienība, kas ar 7:3 pārspēja VBFK, bet Ludzas komandu pieveica ar 11:4. FK TUC turnīra tabulā ieņem augstāku vietu, pateicoties uzvarām abās savstarpējās spēlēs – 3:2 un 5:1.

 SEPTĪTĀS UN ASTOTĀS KĀRTAS FOTO GALERIJA

Līdz ar to pirms pēdējām divām kārtām uz čempionu titulu teorētiski pretendē pat četras komandas – Kreiss, RTU/Beerhouse No1, FK TUC un FK Zep/Forevers. Tiesa, pēdējo divu izredzes vērtējamas kā teorētiskas, sakrītot virknei dažādu apstākļu.

Tā FK TUC pašiem jāuzvar spēlēs pret PFK Ludza/Grifs AG un Kreiss, turklāt otrajiem jārevanšējas ar vismaz septiņu vārtu starpību, kā arī jācer, ka Kreiss zaudēs arī FK Zep/Forevers un ka RTU/Beerhouse No1 mačos ar VBFK un FK Zep/Forevers neiegūs vairāk par diviem punktiem.

Savukārt FK Zep/Forevers pašiem jāuzvar abos mačos ar galvenajiem favorītiem Kreiss un RTU/Beerhouse No1, turklāt Kreiss jāpieveic ar vismaz četru vārtu pārsvaru, kā arī jācer, ka RTU/Beerhouse No1 un FK TUC nespēs iegūt nepieciešamos punktus.

Interesanti, ka teorētiski var izveidoties situācija, kurā visas četras komandas finišē ar identisku punktu skaitu – 21. Atbilstoši nolikumam, gadījumos, kad divas vai vairāk komandas izcīna vienādu punktu skaitu, kā nākamais papildrādītājs tiek skatīts izcīnīto punktu skaits savstarpējos mačos. Piepildoties šādam scenārijam, arī tas būtu identisks – deviņi. Kā nākamais papildus rādītājs vērā tiek ņemta vārtu attiecība savstarpējos mačos, kas neapskaužamā situācijā nostāda FK TUC, kuriem uz doto brīdi attiecība ir -14.

Tomēr, visticamāk, Kreiss un RTU/Beerhouse No1 neklātienes cīņā sadalīs zelta medaļas, bet FK TUC un FK Zep/Forevers – bronzas godalgas. Šajos dueļos augstāk vērtējamas Kreiss un FK TUC izredzes. Kreiss gadījumā nedrīkst aizmirst trīs punktu pārsvaru, savukārt FK TUC viens no mačiem ir pret pastarīšiem PFK Ludza/Grifs AG.

Informācija par Latvijas čempionātu pludmales futbolā ir pieejama ŠEIT.

Latvijas pludmales futbola čempionātu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada SIA Sport Athlete Management, oficiālais itāļu sporta apģērbu ražotāja MACRON pārstāvis Latvijā, sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju, Futbola Turnīru asociāciju un Jūrmalas domi.

Turnīra atbalstītāji - Piebalgas alus, Hesburger, Pols, Solvitale, IVS-D, Beerhouse No1, Matchpoint.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija