Nedēļas nogalē – 22. un 23. jūlijā – mājīgajā Liepājas pludmalē notiks Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā ar desmit komandu piedalīšanos. Pirmajā dienā tiks aizvadītas apakšgrupu cīņas, savukārt otrajā – izslēgšanas spēles sākot ar ceturtdaļfināliem. Spēļu sākums sestdien no plkst. 12:00, svētdien – no plkst. 11:00.

Plānots, ka sacensībās piedalīsies desit vienības, tai skaitā trīs valsts čempionāta komandas, kas arī uzskatāmas par galvenajiem favorītiem - Kreiss, RTU/Beerhouse No1 un FK TUC (visas - Rīga). Savas ambīcijas gan noteikti būs arī citām komandām, turklāt jāatceras, ka, piemēram, Pāvilostas vienībai pērn priekšsacīkšu posmā izdevās sagādāt nelielu pārsteigumu, ar 3:2 pārspējot FK TUC. Savukārt Liepājas komanda Mols L ceturtdaļfinālā sagādāja ļoti nopietnas problēmas vēlākajiem finālistiem Ceresit/RTU, piekājoties vien pagarinājumā. Abas minētās vienības savu dalību apstiprinājušas arī šovasar.

Kā jau minēts, pirmajā sacensību dienā komandas, sadalītas divās grupās pa piecām, aizvadīs priekšsacīkšu spēles, noskaidrojot tās astoņas (pa četrām no katras grupas), kas svētdien turpinās cīņu par kausu.

Pašreizējie kausa glabātāji ir Kreiss, kas triumfējuši trīs gadus pēc kārtas, pēdējos divos no tiem finālā pārspējot RTU komandu – 6:3 aizpērn un 7:4 pērn. Kopumā kausu virs savas galvas kopš 2009. gada cēlušas četras dažādas komandas.

Daļai komandu pēc kausa izcīņas daudz laika atpūtai nebūs, jo jau 27. jūlijā Majoros tiks aizvadīts Latvijas čempionāta ceturtais posms.

Latvijas kausa izcīņa 2017

Priekšsacīkstes

A grupa: RTU/Beerhouse No1 (Rīga), NP/PFD (Rīga), SLV Plus (Liepāja), Ropaži (Ropaži), Mols L (Liepāja)

B grupa: Kreiss (Rīga), FK TUC (Rīga), Liepājas papīrs (Liepāja), Pāvilosta (Pāvilosta)

Latvijas kausa izcīņas vēsture

  • 2016.g. Kreiss (finālā 7:4 pret Ceresit/RTU)
  • 2015.g. Kreiss (finālā 6:3 pret RTU FC)
  • 2014.g. Kreiss (finālā 6:2 pret Dinamo Lat)
  • 2013.g. Skonto FK/BFS Atlas (finālā 6:3 pret Jauno dinamieti)
  • 2012.g. FK Honda (finālā 1:1, 3:2 pēcspēļu sitienu sērijā pret RTU)
  • 2011.g. Skonto FK (finālā 5:4 pret Kreiss)
  • 2010.g. FK Honda (finālā 8:6 pret Dinamo Lat)
  • 2009.g. VRK/Ludza (finālā 5:4 pret Dinamo Lat)

Informācija par Latvijas čempionātu pludmales futbolā ir pieejama ŠEIT.

Latvijas pludmales futbola čempionātu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada SIA Sport Athlete Management, oficiālais itāļu sporta apģērbu ražotāja MACRON pārstāvis Latvijā, sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju, Futbola Turnīru asociāciju un Jūrmalas domi.

Turnīra atbalstītāji - Piebalgas alus, Hesburger, Pols, Solvitale, IVS-D, Beerhouse No1, Matchpoint.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija