No 23. līdz 30. septembrim visā Eiropā notiks Eiropas Sporta nedēļa, kuras mērķis ir veicināt lielāku ikdienā sportojošo cilvēku skaitu, jo statistika liecina, ka mazkustīgo īpatsvars joprojām ir augsts. Eiropas Sporta nedēļa noritēs arī Latvijā. Aktīvi tajā iesaistīsies Latvijas Futbola federācija (LFF), kas aicinās ikvienu Latvijas iedzīvotāju piedalīties sporta aktivitātēs, kā arī pašiem organizēt savus futbola pasākumus.

Lai sagatavotos Eiropas sporta nedēļai, jūnijā uz Briseli devās Latvijas delegācija, kur tikās ar eirokomisāriem – latvieti Valdi Dombrovski un Tiboru Navračiču no Ungārijas. Futbola aizstāvību un sporta propagandas misiju šogad uzņēmies harizmātiskais futbolists Edgars Gauračs, kurš Briselē futbola balsi pārstāvēja kopā ar LFF Attīstības projektu vadītāju Renāru Krīgeru.

Sarunā ar Valdi Dombrovski tika apspriesti jautājumi par Eiropas nākotni, sporta nākotni Latvijā, kā arī Eiropas fondu prioritātēm attiecībā uz sporta nozari. No LFF Valdis Dombrovskis saņēma LFF izstrādāto futbola stratēģiju, lai iepazītos, kā Latvijā plānots attīstīt šo sporta veida nākamajos septiņos gados.

Briselē notika tikšanās arī ar slaveno futbolistu Kristiānu Karembu, kurš labprāt apmeklētu Latviju, lai motivētu jaunos bērnus aktīvāk iesaistīties futbolā un sportā.

LFF Attīstības projektu vadītājs Renārs Krīgers: “Ir patīkami redzēt, ka sports Eiropā arvien sāk ieņemt lielāku un stabilāku lomu kā instruments veselīga dzīvesveida popularizēšanai. Sarunās ar citu sporta veidu pārstāvjiem ir cerība, ka tuvākajā nākotnē Latvija mainīs Eiropas fondu prioritātes, lai arī sporta organizācijas un futbola klubi varētu piesaistīt Eiropas fondu līdzfinansējumu. Piemēram, futbola laukumu un stadionu izbūvei. Esam pārliecināti, ka prioritāšu pārskatīšana Latvijai ilgtermiņā dotu nepārprotamas izmaiņas sabiedrības veselības jomā, kas samazinātu slimojošo skaitu un atslogotu veselības nozari, kā arī pozitīvi palielinātu sabiedrības noskaņojumu, pateicoties aktīvākam dzīvesveidam un sporta infrastruktūras pieejamībai.”

Vēstnešu misija ir iedvesmot cilvēkus būt kustīgiem visā Eiropā. 2017. gada vēstneši Latvijā būs Edgars Gauračs (futbols), Ineta Radeviča (vieglatlētika), Dins Vecāns (skriešana), Alvils Brants (paraolimpiskie sporta veidi), kā arī Maija Tīruma un Elīza Cauce (kamaniņu sports).


Latvijas Futbola federācija