Rīgas svētkos 17. un 18. augustā Lucavsalā un Ķīpsalas pludmalē risināsies BeActive Pludmales spēles – ikvienam, kas vēlas piedzīvot fiziskās aktivitātes mūsdienīgā pludmalē un uz ūdens.

BeActive Pludmales spēles organizē Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) sadarbībā ar Rīgas domi un sporta klubu SportLat, bet pludmales futbola sacensības - sadarbībā arī ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Rīgas Futbola federāciju (RFF).

Vairāk informācijas un reģistrācija sacensībām www.pludmalesspeles.lv līdz 12. augustam. Sporta veida izmēģinājumiem un individuālajām aktivitātēm varēs pieteikties sacensību vietā bez iepriekšējas reģistrācijas.

"Sākot ar mūsu katra personīgo pieredzi, bērnībā spēlējot pagalmā bumbu, līdz pat olimpiskajām spēlēm, sports ir pierādījis – tas var būt lielisks veids, kā rast kopīgu valodu atšķirīgām paaudzēm, nojaukt barjeras starp dažādām sociālām grupām, sākt sarunāties ar kādu, kurš līdz tam stāvējis malā," norāda spēļu rīkotāju LSFP prezidents Einars Fogelis. Viņš uzsver, ka viens no Pludmales spēļu attīstības mērķiem ir paplašināt #BeActive kustību, aktīvi piedāvājot idejas pieejamam, iekļaujošam un aizraujošam fiziskās aktivitātes veidam jaunā vidē.

Spēļu programmā – sacensības, iespēja izmēģināt sporta veidus speciālistu vadībā, paraugdemonstrējumi un izklaidējošas aktivitātes mūsdienīgā pludmalē un ūdenī pavisam 24 sporta veidos. Vienlaikus risināsies aktivitātes ģimenēm, sacenšoties par galveno balvu – dalību BeActive Pludmales spēlēs Portugālē.

---

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Sporta federāciju padome