Aizvadītajā sestdienā futbola laukumā pie Vanšu tilta Rīgā tika oficiāli atklāta jaunā pludmales futbola sezona. Tās ievadā notika Superkausa spēle starp Latvijas čempioni RTU un kausa ieguvēju Kreiss, kurā pārliecinoši ar rezultātu 8:2 triumfēja RTU, tādējādi pirmo reizi savā īpašumā iegūstot Superkausa trofeju. Uzreiz pēc šī mača līdz pat pievakarei risinājās Rīgas kausa izcīņas spēles.

RTU pludmales futbolistu rindās trīs vārtus guva Renārs Pastars, pa diviem trāpīgiem raidījumiem Agņa Pūpola un Aleksandra Novožilova rēķinā, bet vēl reizi bumba Kreiss vārtos pabija pēc pašu spēlētāja netīša raidījuma. Tikmēr kreisiešu sastāvā mača protokolā ar vienu vārtu guvumu atzīmējās Sergejs Travkins un Edgars Rubenis.

 Foto galerija

Jāatzīmē, ka uz nozīmīgo maču abas komandas spēja pulcēt ļoti cienījamus sastāvus. Tā, piemēram, Kreiss rindas pārstāvēja viens no Latvijas labākajiem smilšu futbolistiem un nesen kronētais valsts čempions telpu futbolā Maksims Seņs (FK Nikars), kamēr RTU sastāvā laukumā devās pieredzējušais aizsargs Gatis Rožkalns, kurš kopā ar FC Nikers vienību aizvadītajā sezonā nopelnīja sudraba medaļas Latvijas telpu futbola 1. līgas čempionātā.

RTU komandai šī spēle kalpoja kā pēdējais sagatavošanās posms pirms dalības Eirokausu turnīrā, kas maija beigās risināsies Portugālē.

Kā ziņots, sezonas sākumā aizvadīt Superkausa izcīņas spēli, kurā tiekas iepriekšējā gada čempioni un kausa ieguvēji (gadījumos, ja abus titulus izcīnījusi viena komanda, – kausa izcīņas finālisti), tika ieviesta 2013. gadā, kad Kreiss pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pieveica Ventspils Honda. Gadu vēlāk BFS/Skonto/Atlas ar 4:1 pārspēja čempionus Kreiss, savukārt divus pēdējos gadus Superkausa cīņā triumfējuši kreisieši, 2015. gadā ar 9:4 apspēlējot Dinamo Lat, bet pērn pēcspēles sitienos ar 7:6 pieveicot RTU.

Rīgas kausa izcīņā uzvar NP/PFD

Aizvadītajā sestdienā smilšu laukumā pie Vanšu tilta tāpat risinājās tradicionālā Rīgas kausa izcīņa pludmales futbolā, kur deviņu dalībnieču konkurencē uzvarēja NP/PFD vienība, kas izšķirošajā finālmačā spraigā cīņā ar rezultātu 5:4 pārspēja RTU vienību. Savukārt godpilnajā trešajā pozīcijā sacensības pabeidza ciemiņi no Igaunijas – Pērnavu pārstāvošie ValiceCar.

Rīgas atklātā kausa izcīņa šogad pulcēja deviņas vienības, kas bija par vienu vairāk nekā pērn. Ar izlozes palīdzību visas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kur viena apļa miniturnīrā noskaidroja tās divas vienības, kas nopelnīja ceļazīmi uz pusfinālu un tālāku cīņu par kausa titulu, trešo vietu ieguvējas savā starpā izspēlēja maču par piekto vietu, kamēr ceturto pozīciju ieguvējas samēroja spēkus duelī par septīto vietu.

 Dalībnieku foto

 Foto galerija

A apakšgrupā, kur spēkojās piecas vienības, aizvadot katru maču trīs periodu garumā pa četrām minūtēm, deviņi iegūti punkti četrās cīņās ļāva pirmo vietu izcīnīt VUSK Stolichnaya, kas apliecināja savu pārākumu spēlēs ar ValiceCar (3:2), PFK Ludza/Grifs AG (2:1) un Gravis (5:1), savukārt otrajā pozīcijā palikušie viesi no Pērnavas savāca par diviem punktiem mazāk, ar minimālu 1:0 pārsvaru pieveicot VBFK un Gravis, kā arī pēcspēles sitienu sērijā pēc neizšķirta pamatlaikā un pagarinājumā (1:1) uzveicot PFK Ludza/Grifs AG.

VBFK vienībai, kas vienīgā uzveica grupas līderi (2:1), ar iekrātiem sešiem punktiem neizdevās pacelties augstāk par trešo vietu, kamēr nākamajās pozīcijās A grupā izkārtojās attiecīgi PFK Ludza/Grifs AG (4) un Gravis (0). Tā kā B grupā startēja četras vienības, Gravis pēc priekšsacīkšu etapa automātiski palika noslēdzošajā, devītajā, vietā.

Tikmēr B grupā, kur dalībnieču kvartets aizvadīja spēles trīs periodu garumā pa sešām minūtēm, savu pārākumu apliecināja RTU, kas triumfēja visos dueļos – 3:1 pret SLV Plus (Liepāja), 5:2 pret Ropaži un 4:2 spēlē ar nākamo čempioni NP/PFD. Tā kā trīs pārējās komandas, uzvarot katra katru, sakrāja pa trim punktiem, vietu izkārtojums tika noteikts pēc gūto un zaudēto vārtu attiecības savstarpējās spēlēs, kur labākā bilance bija NP/PFD (+2), trešajā vietā ierindojās Ropaži (-1), bet ceturtajā - liepājnieki (arī -1, bet mazāks gūto vārtu skaits nekā ropažniekiem).

Pusfināla kārtā RTU tikai papildlaikā ar 3:2 uzveica ValiceCar, savukārt NP/PFD ar 3:0 lika kapitulēt VUSK Stolichnaya. Finālā NP/PFD revanšējās RTU vīriem par neveiksmi grupu turnīrā, izcīnot panākumu ar 5:4, savukārt spēlē par bronzas godalgām ValiceCar pagarinājumā ar 1:0 uzveica VUSK Stolichnaya.

Interesanti, ka čempione NP/PFD prata iegūt zelta medaļas pēc visnotaļ pieticīga veikuma priekšsacīkšu stadijā, kur trijās spēlēs ieguva tikai vienu uzvaru un piedzīvoja divas neveiksmes.

Spēlē par piekto vietu Ropaži ar 4:2 sarūgtināja VBFK, kamēr septīto pozīciju ieguva PFK Ludza/Grifs AG, kas atstāja "uz nulles" liepājniekus – 4:0.

Kā ziņots, pērnajā sezonā Rīgas kausa izcīņā uzvaras laurus plūca Kreiss, otrajā vietā paliekot TUC, bet trešajā – VUSK Stolichnaya.

Sacensību rezulāti pieejami ŠEIT.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija