Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kategorijas tiesneša asistents Jevgeņijs Morozovs no Latvijas, kurš atgriezies no Eiropas U-17 čempionāta spēļu apkalpošanas, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) izceļ, ka īpaši svarīgi bija veiksmīgi sevi apliecināt turnīra pirmajā un pēdējā spēlē.

Kā ziņots, veiksmīgi aizvadot vairākus turnīra pirmo kārtu mačus, J. Morozovs izpelnījās iespēju apkalpot sacensību pusfināla cīņu.

"Šis man bija pirmais patiešām nozīmīgais turnīrs tiesneša karjerā. Pirms tam divas reizes biju strādājis Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas grupu turnīros un vienreiz Francijā tiesāju arī atlases sacensību Elites kārtas mačus. Neilgi pirms turnīra biju uzaicināts uz tiesnešu nometni Malagā, kur norisinājās dažādu normatīvu kārtošana, angļu valodas iemaņu pārbaude un atlase dalībai šajā turnīrā," skaidro J. Morozovs. "Pirmajās divās turnīra dienās notiesāju divas spēles, ieskaitot sacensību atklāšanas maču, bet pauzē starp spēlēm norisinājās treniņi un apmācības. Pēcāk vēlreiz divās dienās notiesāju divus mačus."

"Pēc tam jau turnīra tiesnešu inspektori skatījās un vērtēja, kurus tiesnešus sūtīt mājās un kuriem uzticēt izslēgšanas turnīra spēles. Man paveicās un izdevās sevi labi parādīt, tāpēc tiku arī pie ceturtdaļfināla un pusfināla spēļu pārraudzīšanas," ar gandarījumu pauž J. Morozovs, atminoties, ka pusfināla spēle izvērtas ļoti sarežģīta, jo vienam no Anglijas izlases spēlētājiem pēc gūtās traumas turpat laukumā tika sniegta medicīniskā palīdzība 14 minūšu garumā.

"Esmu ļoti gandarīts, ka visas spēles izdevās aizvadīt labā līmenī, bet īpaši svarīgi bija sevi pēc iespējas labāk apliecināt pirmajā un pēdējā spēlē. To izcēla arī tiesnešu inspektori. Mači bija ļoti saspringti, bija patīkami sevi pārbaudīt tādas spriedzes apstākļos. Arī atmosfēra visā turnīrā un tiesnešu starpā bija draudzīga un pozitīva," piebilst J. Morozovs, kurš pašlaik vēl neņemas prognozēt, kādi varētu būt viņa nākamie karjeras attīstības soļi. "Raudzīsim, kā ritēs tiesnešu izraudzīšanās uz nākamajām starptautiskajām spēlēm. Man galvenais ir strādāt pēc iespējas vairāk un labāk, uzrādīt labus rezultātus, un tad nākamie izsaukumi noteikti neizpaliks."


Latvijas Futbola federācija
Attēlā - J. Morozovs pirmais no kreisās puses