Šo sestdien, 20. maijā, futbola laukumā pie Vanšu tilta Rīgā tiks oficiāli atklāta jaunā pludmales futbola sezona. Tās prologā plkst. 11:00 notiks Superkausa mačs starp pērnās sezonas Latvijas čempioni Ceresit/RTU un kausa ieguvēju Kreiss. Savukārt no plkst. 12:00 risināsies Rīgas kausa izcīņa ar deviņu komandu piedalīšanos.

Tradīcija sezonas sākumā aizvadīt Superkausa izcīņas spēli, kurā tiekas iepriekšējā gada čempioni un kausa ieguvēji (gadījumos, ja abus titulus izcīnījusi viena komanda, – kausa izcīņas finālisti), tika ieviesta 2013. gadā, kad Kreiss pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pieveica Ventspils Honda. Gadu vēlāk BFS/Skonto/Atlas ar 4:1 pārspēja čempionus Kreiss, savukārt divus pēdējos gadus Superkausa cīņā triumfējuši kreisieši, 2015. gadā ar 9:4 apspēlējot Dinamo Lat, bet pērn pēcspēles sitienos ar 7:6 pieveicot RTU.

Tikmēr Rīgas kausa izcīņas turnīrā šogad startēs rekordliels dalībnieku skaits - deviņas komandas. Atbilstoši kausa izcīņas formātam dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās, divām labākajām no katras grupas kvalificējoties pusfinālam, kur tās turpinās cīņu par kausa titulu. Savukārt atlikušās vienības noskaidros izvietojumu no piektās līdz astotajai pozīcijai (devītajā vietā paliks A grupas vājākā komanda).

A apakšgrupā plecu pie pleca cīnīsies Jūrmalas VBFK, VUSK Stolichnaya, Gravis, PFK Ludza/Grifs AG un viesi no Pērnavas ValiceCar (Igaunija), kamēr B grupā ielozēta RTU, Ropaži, NP/PFD un SLV Plus no Liepājas.

Plānots, ka turnīra fināla mačs risināsies plkst. 16:00, un uzreiz pēc tam notiks sacensību laureātu svinīgā sveikšanas ceremonija.

Kā zināms, pērnajā sezonā par Rīgas kausa izcīņas uzvarētāju kļuva Kreiss, otrajā vietā paliekot TUC, bet godpilnajā trešajā – VUSK Stolichnaya.

Rīgas Futbola federācija aicina visus futbola, jo īpaši – pludmales futbola - interesentus nelaist garām lielisko iespēju vērot šo dinamisko un aizraujošo spēli pašā Rīgas sirdī. Jāpiemin, ka šī būs arī teicama iespēja klātienē novērtēt Latvijas labāko pludmales futbolistu meistarību un prasmes.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija