Turcijā laikā no 17. līdz 26. februārim notika SynotTip Virslīgas tiesnešu pirmssezonas mācību un treniņu nometne, kurā piedalījās 11 tiesneši, 15 asistenti un četri tiesnešu instruktori.

Katra nometnes diena tika ievadīta plkst. 8:00 no rīta ar tehnisko treniņu futbola laukumā, kurā tika atstrādāta optimālās pozīcijas izvēle laukumā, pārvietošanās dažādās spēles situācijās, tiesnešu brigādes sadarbība, pārvietošanās tehnika un tehnika darbam ar karodziņu. Savukārt plkst. 12:30 turpat laukumā sekoja specializētie fiziskās sagatavotības treniņi.

Dienas plānā bija iekļautas arī teorijas nodarbības, kurās, pamatojoties uz 2016. gada Latvijas čempionātu video epizodēm, kā arī UEFA un FIFA materiāliem, notika apmācība par tādām tēmām kā spēles vadība, menedžments, standartsituācijas, spēle ar roku, konfrontācija, pozīcijas izvēle, pārkāpumi, dzeltenā un sarkanā kartīte, priekšrocība.

Nometnes laikā Latvijas tiesnešu brigādes (ieskaitot inspektorus) aizvadīja 15 spēles ar tādu komandu dalību kā Mahačkalas Anzhi (Krievija), Erevānas Banants (Armēnija), Tulas Arsenal (Krievija), Dņepropetrovskas Dnipro (Ukraina), Gori Dila (Gruzija), FK Spartaks Jūrmala, Tobol (Kazahstāna) un Atyrau (Kazahstāna).

Noslēdzies treniņiem, apmācībai un spēļu tiesāšanai, 25. februārī tiesneši kārtoja oficiālo spēles noteikumu teorijas testu, kuru veidoja 20 jautājumi. Līdztekus tam tika veikts arī FIFA fitnesa tests, pārbaudot tiesnešu fizisko sagatavotību pirms jaunās sezonas.

Nometnes dalībnieku sastāvs

Nodrošinot šādas treniņnometnes iespēju, Latvijas Futbola federācija (LFF) vēlas radīt tiesnešiem apstākļus, kuros iespējams pilnībā izpildīt pirmssezonas sagatavošanās programmu un augstvērtīgi sagatavoties jauno čempionātu spēlēm. Novēlamos izdošanos jaunās sezonas izaicinājumos!


Latvijas Futbola federācija