No 13. līdz 15. janvārim Rīgā norisinājās seminārs perspektīvajiem futbola tiesnešiem no Rīgas, Jelgavas, Balviem un Smiltenes, kas ietilpst Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu akadēmijas šīgada pasākumu plānā.

Jaunie tiesneši klausījās lekcijas par spēles noteikumiem, spēles noteikumu interpretāciju, tiesāšanas metodiku un fizisko sagatavotību.

Semināra praktiskā daļa ietvēra turnīra Riga Cup spēļu tiesāšanu U-13 vecuma grupai, kur laukumā devās tādas komandas kā Birmingham City (Anglija), FK Tukums-2000, Rīgas izlase, AFA Olaine, Tottenham Hotspur (Anglija), Sanktpēterburgas Zenit (Krievija) un citas. Spēles vēroja tiesnešu instruktori Ginta Pēce, Ādolfs Supe, Sergejs Braga un Vladimirs Osipovs, kuri jaunajiem tiesnešiem sniedza vērtīgus padomus tiesāšanas prasmju pilnveidošanai.

Kā uzsver semināra dalībnieki, šī ir bijusi veiksmīga iespēja jaunajiem tiesnešiem iegūt jaunas zināšanas un pieredzi.

Saskaņā ar semināra rezultātiem tiesneši, kuri veiksmīgi nokārtojuši fiziskās sagatavotības un teorētisko zināšanu testus un kuri labā līmenī tiesāja turnīra spēles, ir iekļauti kandidātu sarakstā augstāka līmeņa spēļu apkalpošanai.


Latvijas Futbola federācija