Jau ceturto reizi ar Latvijas nopelniem bagātā futbola tiesneša Miķeļa Rubeņa vārdā nosaukto kausa izcīņas turnīru un īpašu apbalvošanas vakaru pavilkta svītra zem 2016. gada sezonas Latvijas futbola tiesnešu ģimenē.

Turnīrā piedalījās "SynotTip" Virslīgas un komanda.lv Pirmās līgas čempionātu tiesneši un asistenti, izveidojot sešas komandas, kas pārstāvēja Rīgu, Vidzemi, Kurzemi, Latgali, Zemgali un Ziemeļaustrumus.

Par sacensību uzvarētāju šoreiz kļuva Kurzemes komanda, kurai līdzās un goda pjedestāla stājās Rīgas un Latgales pārstāvji. Par turnīra labāko spēlētāju un arīdzan uzbrucēju tika nosaukts Gļebs Zavjalovs (Kurzeme), labākā vārtsarga balvu saņēma Igors Tagijevs (Kurzeme), bet par sacensību labākajiem tiesnešiem kļuva Anatolijs Jermolajevs (Latgale) un Ivars Kazāks (Rīga).

Pēc turnīra svētku pasākums turpinājās ar tiesnešu sezonas noslēguma vakaru un apbalvošanu, kurā tika godināti sezonas labākie tiesneši, asistenti un inspektori. Pasākumu atklāja Miķelis Rubenis kopā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāru Jāni Mežecki.

Šīgada Latvijas labākais futbola tiesnesis un labākais tiesneša asistents atsevišķi tiks sveikti LFF Laureātu vakarā 16. decembrī.

 Turnīra un apbalvošanas foto galerija

Tiesnešu sezonas apbalvošanas pasākumā par izcilību aizvadītajā Virslīgas sezonā tika sveikti tiesneši Andris Treimanis un Aleksandrs Golubevs, kā arī asistenti Aleksejs Spasjonņikovs un Romans Platonovs. Savukārt par savu sniegumu Pirmās līgas spēlēs balvas saņēma tiesneši Mārtiņš Veģeris, Artis Ķēniņš un Vitālijs Spasjonņikovs, kā arī asistenti Mārtiņš Svipsts, Ralfs Dirnēns un Andrejs Kolosovs.

Balvas par progresu aizvadītajā sezonā saņēma Artūrs Vītoliņš, Andrejs Kolosovs un Dmitrijs Nalivaiko, bet īpašu atzinību par 100 Virslīgas čempionātā notiesātām spēlēm izpelnījās Ruslans Botošs un Romans Platonovs. Kā aizvadītās sezonas labākie spēļu inspektori tika sveikti Andrejs Sipailo, Sergejs Braga un Vladimirs Osipovs.


Latvijas Futbola federācija