Jūnija izskaņā un jūlija gaitā Latvijas futbola tiesnešiem tika uzticētas kopumā četras UEFA Eiropas līgas un UEFA Čempionu līgas jaunās sezonas kvalifikācijas turnīru spēles, kurās kā galvenie tiesneši, asistenti un ceturtie tiesneši darbojās kopumā deviņi Latvijas pārstāvji. Savukārt augustā Rīgā un Iecavā norisinājās Baltijas kausa izcīņas turnīri nacionālajām sieviešu izlasēm un U-15 meiteņu valstsvienībām, kuros sevi apliecināja vēl deviņas tiesneses.

Latvijas tiesnešu sezonu Eiropas futbola laukumos atklāja Aleksandrs Golubevs kopā ar asistentiem Raimondu Tatriku un Jevgēniju Morozovu, kā arī ceturto tiesnesi Andri Treimani, kuri tiesāja 30. jūnija UEFA Eiropas līgas pirmās atlases kārtas spēli Kiprā. Šī Aleksandram Golubevam bija pirmā spēle šāda līmeņa sacensībās.

Savu sezonu Eiropas laukumos ir atklājis arī Aleksandrs Anufrijevs, kurš kopā ar asistentiem Romanu Platonovu un Alekseju Griščenko, kā arī ceturto tiesnesi Aleksandru Golubevu apkalpoja vēl vienu UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas spēli, kas notika Kiprā. Šo spēli klātienē vēroja 8000 līdzjutēju, bet pats mačs, ieskaitot papildlaiku, ilga 120 minūtes. Latvijas tiesnešu darbu vērtēja inspektors no Šveices Markus Nobs, kurš ar Latvijas pārstāvju veikumu bija apmierināts.

Divas spēles Eiropas laukumos jau ir tiesājis Andris Treimanis, kurš kopā ar asistentiem Haraldu Gudermani un Alekseju Spasjoņņikovu, kā arī ceturto tiesnesi Aleksandru Golubevu pārraudzīja 12. jūlija UEFA Čempionu līgas otrās atlases kārtas cīņu Baltkrievijā, kas notika jaunajā "Borisov-Arena". Tāpat šim kvartetam tika uzticēts 28. jūlija UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensību mačs Šveicē. Šīs spēles inspektors bija UEFA Tiesnešu komitejas loceklis Nikolay Levnikov no Krievijas, kurš atzinīgi novērtēja mūsu tiesnešu brigādes darbu.

Latvijas Futbola federācija (LFF) sveicam mūsu tiesnešus un asistentus ar labu sezonas sākumu Eiropas futbola laukumos, kā arī novēl tikpat veiksmīgu sezonas turpinājumu!

Tāpat uzteicama Latvijas tiesnešu inspektore Ginta Pēce, kura jūlijā un augustā divās UEFA turnīru spēlēs veica UEFA delegāta pienākumus – UEFA Čempionu līgas otrās atlases kārtas mačā Somijā, kur darbojās tiesnešu kvartets no Vācijas un tiesnešu inspektors no Ziemeļīrijas, kā arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensību trešās kārtas spēlē Dānijā, kurā strādāja arī tiesneši no Polijas un viņu inspektors no Luksemburgas.

Novēlam Gintai Pēcei izdošanos un interesantu spēļu nozīmējumus arī turpmāk!

Savukārt no 4. līdz 7. augustam Rīgā un Iecavā notikušajā Baltijas kausa izcīņā sieviešu nacionālajām un U-15 meiteņu izlasēm atzinīgu sniegumu parādīja ne tikai Latvijas spēlētājas, kuras abos turnīros izcīnīja otro vietu, bet arī mūsu tiesneses. Kopā ar Latvijas jau pieredzējušajām starptautiskajām tiesnesēm Violu Raudziņu, Diānu Vanagu un Jeļenu Jermolajevu turnīru apkalpoja arī Līga Didriķe un Laura Treimane, bet savu pirmo starptautisko pieredzi guva mūsu jaunās un perspektīvās tiesneses Olga Kopilova, Marita Vītola, Viktorija Ivaņņikova un Tatjana Debiša.

Sestdien, 6. augustā, kas bija turnīra brīvdiena, visas tiesneses tikai pulcētas vienkopus tiesāšanai veltītā seminārā, kas norisinājās "Elektrum" Olimpiskajā centrā Rīgā, lai ne tikai analizētu jau notikušās Baltijas kausa spēles un apspriestu tiesāšanas aktualitātes, bet arī pārrunātu ar spēles menedžmentu un spēlētāju atrašanos aizmugures situācijās saistītus tematus.

Pateicamies tiesnešiem, inspektoriem un instruktoriem, kuri nodrošināju sekmīgu turnīra norisi, kā arī novēlam tālāku izaugsmi un veiksmīgas spēles!


Latvijas Futbola federācija