Šodien, 4. augustā ar spēli pret Lietuvas valstsvienību dalību šī gada Baltijas kausa izcīņā uzsāks Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlase. Galvenā trenera D. Matīsa vadītā komanda ar dienvidu kaimiņienēm tiksies plkst 18:00 “Arkādija” dabīgā zālāja stadionā, Rīgā. Ieeja skatītājiem uz šo spēli – BEZ MAKSAS. Spēles video tiešraidi nodrošinās portāls “sportacentrs.com”.

Lietuvas valstsvienība uz Latviju ieradusies Baltijas Kausa trofejas īpašnieku godā.

MĒRĶIS - UZVARA TURNĪRĀ!

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases uzdevums, kā vienmēr, būs cīnīties par uzvaru turnīrā, intervijā LFF.lv atklāja valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss, kurš vienlaikus neslēpa savu gandarīju par sieviešu un meiteņu futbola izaugsmi Latvijā, kā arī to, ka iekšējās pieaugošās konkurences apstākļos mums veidojas konkurētspējīga valstsvienība.

DIDZIS MATĪSS: "Redzam, ka mums veidojas konkurētspējīga komanda":

BALTIJAS KAUSA VĒSTURE

Lai arī Baltijas Kausa izcīņa sieviešu nacionālajām futbola izlasēm šobrīd vēl nevar lepoties ar tik bagātīgu vēsturi kā analogas sacensības vīriešu izlašu konkurencē, tomēr nenoliedzami cīņa par Baltijas spēcīgākās futbola valstsvienības godu starp daiļā dzimuma futbolistēm allaž bijusi spraiga un principiāla. Latvijas valstsvienība Baltijas Kausa uzvarētāju titulu iepriekšējo reizi izcīnīja 2011. gadā LFF mācību un treniņu centrā “Staicele”.

 

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases pašreizējais galvenais treneris Didzis Matīss komandu pirmo reizi Baltijas Kausa izcīņā vadīja 2010. gadā Lietuvā. Tādējādi Latvijas valstsvienībai šī kļūs par septīto Baltijas Kausa izcīņu tās pašreizējā galvenā trenera vadībā. Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā līdzjutējiem iepazīties tuvāk ar turnīra vēsturi īpaši šī gada turnīram sagatavotajā PRESES MAPĒ:

 2016. gada Baltijas Kausa izcīņas PRESES MAPE

Tikmēr ar šī gada turnīra Reglamentu, spēļu kalendāru un komandu sastāviem gan nacionālo izlašu konkurencē, gan WU-15 izlašu turnīrā iespējams iepazīties šeit:

BALTIJAS KAUSS 2016 NACIONĀLAJĀM IZLASĒMBALTIJAS KAUSS 2016 WU-15 MEITEŅU IZLASĒMUz tikšanos Baltijas Kausa spēlēs!


Latvijas Futbola federācija