Ceturtdien, 4. augustā, Majoru pludmalē tiks aizvadītas pēdējās divas šīs sezonas Latvijas pludmales futbola čempionāta kārtas. Pirms tām čempionu titulu praktiski nodrošinājusi "Ceresit/RTU" vienība, toties par pārējām godalgotajām vietām gan paredzama sīva spēkošanās.

Pirms pēdējām divām spēļu kārtām pašreizējie valsts čempioni un šīs sezonas līderi "Ceresit/RTU" tuvākos sekotājus "BFS Zep/Forevers" apsteidz par sešiem punktiem, kas nozīmē, ka studentiem divos mačos nepieciešams izcīnīt tikai vienu punktu, lai nodrošinātu titulu otro gadu pēc kārtas. Ņemot vērā, ka viena no spēlēm ir pret pastarīšiem "PFK Ludza/Grifs AG", visticamāk arī šogad par čempioniem varēsim kronēt Andreja Baumaņa trenētos vīrus. Interesanti, ka priekšpēdējā kārtā savā starpā tiksies tieši "Ceresit/RTU" un "BFS Zep/Forevers".

Diametrāli pretēja situācija izveidojusies cīņā par vietām no otrās līdz ceturtajai. Pie veiksmīgas apstākļu sakritības pat piektajā vietā esošā FK "TUC" komanda vēl var iejaukties medaļu sadalē - pašiem devītajā kārtā jāpārspēj VBFK, kā arī jācer uz "BFS Zep/Forevers" komandas neveiksmi (maz ticams, ka "Kreiss" zaudēs punktus mačā ar Ludzas vienību).

Neskatoties uz trīs punktu deficītu attiecībā pret "BFS Zep/Forevers", nedaudz izdevīgākā situācijā, iespējams, pat ir "Kreiss", jo, pirmkārt, pašiem salīdzinoši vieglāka spēle pret "PFK Ludza/Grifs AG", bet otrais mačs pret VBFK, ko pirmajā aplī izdevās sagraut ar rezultātu 9:4, kamēr "BFS Zep/Forevers", VBFK un FK "TUC" vienībām abas cīņas solās būt ļoti smagas.

Aicinām visus pludmales futbola interesentus klātienē atbalstīt savas komandas. Pirmo trīs spēļu sākums ceturtdien plkst. 19:00. Tiekamies pludmales futbola stadionā Majoros, pludmalē Ērgļu ielas galā! Apbalvošanas ceremonija uzreiz pēc spēļu noslēguma.

Čempionāta rezultātiem un statistikai iespējams sekot www.beachsoccer.lv mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija