Majoru pludmalē aizvadītas Latvijas pludmales futbola čempionāta piektās un sestās kārtas spēles. Pēc tām līderpozīcijās atgriezusies pašreizējā čempionvienība “Ceresit/RTU”, otro vietu saglabājuši “BFS Zep/Forevers”, bet uz trešo pakāpusies “Kreiss” komanda. Savukārt līdzšinējiem līderiem divi zaudējumi un atkāpšanās uz ceturto pozīciju.

No piektās kārtas spēlēm atzīmēšanas vērtas ir divas, bet dažādu iemeslu dēļ. Vispirms jāuzteic FK “TUC” par parādīto sniegumu mačā ar vieno no čempionāta favorītēm “BFS Zep/Forevers”. Oranžos otrā perioda devītajā minūtē vadībā izvirzīja Eduards Žuravļovs, uz ko gan sekoja tūlītēja pretinieku (Vadima Brižaņa) atbilde, bet FK “TUC” bija vajadzīgas vien pārdesmit sekundes, lai ar Kaspara Lakševica pūlēm atkal izvirzītos vadībā. Slidenais rezultāts noturējās līdz pat mača beigām, kad izlīdzinājumu panāca pieredzējušākais “BFS Zep/Forevers” vīrs Mihails Busels. Jāpiebilst, ka rezultātam vēl esot 2:1 FK “TUC” nerealizēja pendeli, kas, visticamāk, būtu izšķīrusi mača iznākumu. Nu komandām vajadzēja sacensties papildlaikā, kurā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, kam sekoja pēcspēles sitienu sērija. Tajā pārliecinoši ar 2:0 triumfēja FK “TUC”, sagādājot “BFS Zep/Forevers” vien otro zaudējumu čempionātā.

Otrā izcelšanas vērtā spēle bija starp tā brīža līderiem VBFK un tikai piektajā vietā esošo “Kreiss” komandu. Pēdējie, jūtot, ka atkāpšanās ceļa vairs nav, pretiniekiem neatstāja nekādas cerības, sagraujot tos ar rezultātu 9:4. Divus vārtus “Kreiss” labā guva Maksims Seņs, zaudētājiem tāds pats panākums Aleksandram Novožilovam.

Sestajā kārtā nevienā spēlē nebija novērojama līdzvērtīga spēkošanās - “BFS Zep/Forevers” ar 9:0 sagrāva “PFK Ludza/Grifs AG” (ar četriem vārtiem izcēlās Maksims Universals, bet hat-trick Timofeja Tazova rēķinā), “Kreiss” ar 10:2 uzvarēja FK “TUC”, bet “Ceresit/RTU” ar 5:0 pārspēja VBFK, tādējādi atgriežoties turnīra tabulas galvgalī. Tikmēr līdzšinējie līderi VBFK bija spiesti atkāpties uz ceturto pozīciju vismaz līdz 14. jūlijam, kad būs iespēja reabilitēties mačos ar “BFS Zep/Forevers” un “PFK Ludza/Grifs AG”.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī joprojām atrodas Mārtiņš Auziņš (“Ceresit/RTU”), kurš līdz šim guvis desmit vārtus. Par vieniem mazāk viņa komandas biedram Gatim Rožkalnam, kā arī jau pieminētajam M. Seņam. Astoņus vārtus nav guvis neviens spēlētājs, bet pa septiņiem precīziem sitieniem ir četriem spēlētājiem.

Čempionāta rezultātiem un statistikai iespējams sekot līdzi www.beachsoccer.lv mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija