Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvijas pludmales futbola čempionātu sākuši pašreizējie čempioni “RTU/Ceresit”, kamēr potenciālie galvenie konkurenti “Kreiss” piedzīvoja divus zaudējumus. Otrajā vietā šobrīd izvirzījusies FK “TUC” vienība, bet trešo dala “BFK Zep/Forevers” un VBFK.

Šosezon pēc viena gada pārtraukuma čempionāts ritēs pēc ierastās kārtības, kas paredz, ka visas dalībnieces aizvadīs divu apļu turnīru katra ar katru, tādējādi čempions un medaļu ieguvēji tiks noskaidroti pēc desmit aizvadītām spēlēm.

Sezona tika atklāta 2. jūnijā, kad Majoru pludmalē komandas aizvadīja pirmās un otrās kārtas cīņas. Jau pirmajā no tām tika fiksēts pirmais pārsteigums – “Kreiss” ar 1:2 piekāpās FK “TUC”, turklāt favorīti goda vārtus guva vien astoņas sekundes līdz mača beigām, kad precīzs bija Valērijs Čistjakovs. FK “TUC” labā vārtus guva Eduards Žuravļovs un Artūrs Ēdolfs.

Interesantākā pirmās kārtas cīņa izvērtās starp nosacītajiem mājiniekiem – Jūrmalas VBFK un “RTU/Ceresit”. Lai arī čempioni otrās trešdaļas sākumā izvirzījās vadībā ar 2:0 (vārti Anda Dombrovska un Renāra Pastara rēķinā), divi Agņa Pūpola vārti ar dažu sekunžu intervālu 21. minūtē atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo. Spēles liktenis, iespējams, izšķīrās 25. minūtē, kad neveiksmīgi bumbu savos vārtos ievirzīja Nils Idžons, tādējādi dodot studentiem divu vārtu pārsvaru – 2:4; pirms tam panākums arī Mārtiņam Auziņam. Lai arī N. Idžons divas minūtes līdz mača pamatlaika beigām panāca 3:4, izlieto ūdeni VBFK sasmelt vairs neizdevās.

Trešajā pirmās kārtas spēlē “BFS Zep/Forevers” trešajā periodā guva piecus vārtus un salauza PFK “Ludza” pretestību – 6:1. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās pieredzējušais Mihails Busels un Sergejs Vasiļjevs.

Arī otrajā kārtā tika fiksēts negaidīts iznākums, un atkal notikumu epicentrā FK “TUC”, kas spēlē pret Ludzas komandu četras reizes izvirzījās vadībā, tomēr savu pārākumu spēja apliecināt vien pēcspēles sitienu sērijā. Pēc papildlaika neizšķirts 5:5, bet pendelēs – 3:1. PFK “Ludza” rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Aleksandrs Trofimovs, kamēr uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva četri dažādi spēlētāji, bet vēl reizi sāncenši bumbu raidīja savos vārtos.

Arī pārējos divos mačos bija vērojama sīva cīņa no pirmās līdz pēdējai minūtei. Dienas centrālajā spēlē “RTU/Ceresit” jau septītajā minūtē panāca 3:0, pirmo periodu noslēdza ar rezultātu 5:1, bet otrā cēliena ievadā panāca pat 6:1, tomēr “Kreiss” nepadevās, 32. minūtē pietuvojoties līdz 7:9. Pēdējais vārds šajā spēlē tomēr čempioniem – 10:7. Uzvarētāju rindās pokers A.Dombrovskim, bet ar hat-trick atzīmējās Gatis Rožkalns. Zaudētājiem trīs vārti Maksima Seņa rēķinā, bet divus guva V. Čistjakovs.

VBFK ar 5:3 pārspēja “BFS Zep/Forevers”, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru čempionātā. Uzvarētāju rindās vārtus guva pieci dažādi spēlētāji, kamēr zaudētājiem ar diviem precīziem sitieniem izcēlās S. Vasiļjevs, bet vēl viens panākums Vadima Brižaņa rēķinā.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā pēc divām spēļu kārtām ar pieciem vārtu guvumiem izvirzījies A. Dombrovskis, kam ar četriem precīziem sitieniem seko S. Vasiļjevs, bet pa trim vārtiem guvuši V. Čistjakovs, M. Seņs, A. Pūpols, M. Auziņš un G. Rožkalns.

Nākamās spēles 16.jūnijā. Čempionāta rezultātiem un statistikai iespējams sekot www.beachsoccer.lv mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija