Tiesnešu apmaiņas programmas ietvaros Latvijas futbola tiesnešu brigāde 31. oktobrī tika nozīmēta apkalpot Ziemeļīrijas spēcīgākās futbola līgas – "Danske Bank Premiership" – spēli starp "Glentoran FC" un "Coleraine FC" komandām. Paralēli tam tiesneši no Ziemeļīrijas darbojās vienā "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta spēlē Latvijā.

Spēle notika "Glentoran FC" komandas mājas stadionā "Oval" Belfāstā ar kopējo ietilpību vairāk kā 5000 sēdvietu. Gods šo spēli apkalpot tika uzticēts Edgaram Maļcevam, Arnim Lemkinam un Ervīnam Veļķerim, bet ceturtais tiesnesis bija no Ziemeļīrijas Andrew Davey. Spēles inspektors bija Frankie Davis Hiles.

Spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1 (1:1), bet visi vārti tika gūti pirmo 13 minūšu laikā. Kā izceļ Latvijas tiesnešu brigāde, spēle lielākoties risinājās laukuma vidusdaļā ar asu un vīrišķīgu cīņu par katru laukuma centimetru, bet bez daudziem vārtu gūšanas momentiem. Spēlētāji respektēja viens otru, izsitot bumbu ārpus laukuma robežām, kad pretinieks tika traumēts, ar cieņu izturējās pret spēles oficiālajām personām, bet kopumā rezultāts atbilda spēles raksturam un notikumiem tajā.

Mačā tika parādītas trīs dzeltenās kartītes, ka arī nozīmēts viens 11 metru soda sitiens. Pēc spēles inspektors ļoti atzinīgi novērtēja asistentu darbību, žestu izcilību, palīdzību galvenajam tiesnesim, kā arī nekļūdīgo aizmugures fiksēšanu. Arī par galveno tiesnesi inspektors izteicās pozitīvi, vērtējot viņu kā profesionāli ar tieksmi attīstīties, kā arī ar labām rakstura un fiziskajām īpašībām.

Tikmēr 31. oktobrī Daugavpilī tiesneši no Ziemeļīrijas Evan Boyce, George Argyropolous un Stephen McCready apkalpoja "SMScredit.lv" Virslīgas čempionāta spēli starp "BFC Daugavpils" un "Skonto FC" komandām. Arī viņu veikums no mača inspektora tika novērtēts kā ļoti labs.


Latvijas Futbola federācija