No 15. līdz 22. oktobrim Latvijas tiesnešu brigāde, kuras sastāvā bija Andris Utināns, Valdis Koritko un Deniss Ševčenko, piedalījās šīgada otrajās UEFA CORE (Centre of Refereeing Excellence) apmācības programmas nodarbībās Šveicē jaunajiem un talantīgajiem tiesnešiem.

Pirmās apmācības tiesneši Šveices pilsētā Nionā aizvadīja šīgada aprīlī, bet oktobrī tur viesojās otro reizi. Starp abiem apmācības posmiem norisinājās arī tālmācības nodarbības.

Apmācības programmas pamatā bija četri galvenie novirzieni – angļu valodas zināšanas, fiziskā sagatavotība, tehniskā sagatavotība (futbola noteikumu zināšanas un pielietojums), kā arī attieksme un organizētība.

Latvijas jauno tiesnešu brigāde sevi ir ļoti labi parādījusi, par ko apmācības beigās saņēma diplomus. Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvji izcēluši Latvijas pārstāvju ievērojamo progresu un vēlmi mācīties.

Latvijas Futbola federācija apsveic jaunos tiesnešus ar iegūtajiem diplomiem, iekrātajām zināšanām un nodibinātajiem kontaktiem, kā arī novēl izdošanos turpmākajās profesionālajās gaitās!


Latvijas Futbola federācija