Ar vēl vienu titulu savu kolekciju papildinājusi "Kreiss" pludmales futbola vienība, kas, teicami aizvadot turnīra noslēgumu, kļuvusi par Rīgas čempioniem. Sudraba godalgas pēdējā kārtā nodrošināja RTU FC, bet trešo vietu izcīnīja Jūrmalas VBFK. Šīs trīs, kā arī Ropažu komanda līdz ar to nodrošināja dalību Latvijas čempionāta finālturnīrā.

Pirms pēdējām trijām kārtām "Kreiss" bija viena punkta pārsvars pār tuvākajām konkurentēm RTU un VBFK. Tomēr intriga cīņā par čempionu titulu zuda jau pēc priekšpēdējās, devītās, kārtas. Proti, iepriekš RTU negaidīti zaudēja "BFS/Ropaži" vienībai, bet devītajā kārtā "Kreiss" ar 7:4 pārspēja VBFK.

Aizvadītajā otrdienā izšķīrās sudraba godalgu liktenis - gan RTU, gan VBFK komandu kontā bija pa 18 punktiem, turklāt abas pretendentes tikās savā starpā. Lai arī spēles pirmo pusi pārliecinošāk aizvadīja Valta Būmaņa vadītie vīri, trešās trešdaļas pirmajā minūtē panākot pat 6:3, pretinieki nepadevās un, 11 minūšu laikā gūstot piecus vārtus, izcīnīja panākumu ar rezultātu 8:6. Uzvarētāju rindās "hat-trick" Mārtiņam Akmentiņam, bet sāncenšu rindās ar to pašu atbildēja Kristaps Taulavičus.

Pēc nedaudz negaidītās uzvaras pār RTU Ropažu vienība nākamajā kārtā ar 7:2 pārspēja "Ludzu", līdz ar to nodrošinot pēdējo ceļazīmi uz Latvijas čempionāta finālturnīru. Tikpat - 12 - punkti turnīra noslēgumā arī FK "TUC", turklāt arī labāka kopējo vārtu attiecība, taču labāki rādītāji savstarpējās spēlēs - 3:1 un 3:4 - durvis uz Latvijas čempionātu pavēra tieši Mihaila Busela vadītajai "BFS/Ropaži" komandai.

Visbeidzot, Ludzas vienība čempionātu tā arī noslēdza bez punktiem. Bez jau pieminētā 2:7 pret Ropažu komandu pēdējās kārtās arī 0:13 pret "Kreiss" un 2:9 pret FK "TUC".

Par Rīgas čempionāta rezultatīvāko komandu kļuva "Kreiss", bet par rezultatīvāko spēlētāju - RTU FC uzbrukuma līderis Renārs Pastars, kurš tuvāko konkurentu Mihailu Suvorovu (VBFK) apsteidza par desmit precīziem sitieniem. Savukārt "fair-play" balva ceļos uz Ludzu - desmit mačos tikai trīs dzeltenās kartītes. Par vienu vairāk RTU FC un "Kreiss".

Latvijas čempionāta finālturnīrs notiks 15. un 16. augustā Jūrmalā. Visas tā dalībnieces kļūs zināmas šajā sestdienā pēc Jūrmalas domes kausa izcīņas finālposma, kuram kvalificējušās desmit labākās turnīra komandas.

Plašāka informācija atrodama Rīgas čempionāta un Latvijas sacensību oficiālajā mājaslapā


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija