Turpinās Rīgas pludmales futbola čempionāts, kur pēc otrā apļa pirmajām divām kārtām vadību atguvuši pašreizējie valsts čempioni "Kreiss", kas izcīnīja divas smagas uzvaras - 4:2 pār FK "TUC" un 5:4 pēcspēles sitienu sērijā pret RTU. Tikmēr VBFK ar RTU dala otro un trešo vietu, no līderiem atpaliekot tikai par vienu punktu.

Sestās kārtas pirmajā mačā laukumā devās VBFK un BFS/"Ropaži" vienības, kas abas uz spēli bija ieradušās ar tikai pa vienam spēlētājam uz maiņu. Ar četriem gūtiem vārtiem izceļoties Mihailam Suvorovam, uzvaru ar 7:2 svinēja VBFK.

Dienas otrajā spēlē tikās FK "TUC" un "Kreiss". Neskatoties uz dažādo punktu skaitu turnīra tabulā, bija sagaidāma intriģējoša cīņa. Par to liecināja abu vienību iepriekšējo šīs sezonas spēļu rezultāti - Rīgas kausa izcīņā ar 3:1 pārāki bija "TUC", bet nākamajās divās tikšanās reizēs uzvaras izcīnīja "Kreiss" (2:1 un 7:3). Lai arī pašreizējie valsts čempioni un kausa glabātāji līdz 24. minūtei bija ieguvuši 3:0 pārsvaru, pretinieki mača 39. minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 2:3. Cīņas izskaņā savu komandu glāba "Kreiss" vārtsargs Aivis Poklikajevs, bet pēc tam Dmitrijs Travkins guva ceturtos vārtus "Kreiss" labā, ļaujot savai komandai svinēt smagu uzvaru ar 4:2.

Visbeidzot, kārtas noslēdzošajā mačā RTU ar rezultātu 11:3 sagrāva Ludzas vienību. Ar sešiem gūtiem vārtiem atzīmējās Renārs Pastars, bet viens panākums RTU rindās arī vārtsargam Jānim Skabārdim.

Septītās kārtas ievadā FK "TUC", atspēlējoties no 1:2 un 2:3, ar 4:3 pārspēja BFS/"Ropaži". Izcīnītais panākums "TUC" komandai ļāvis pakāpties uz ceturto vietu turnīra tabulā, turklāt saglabājot teorētiskas izredzes pacīnīties par medaļām.

Nākamais mačs starp "Kreiss" un RTU izvērtās par čempionātā līdz šim saistošāko. Maksima Seņa padotie, kā jau šosezon ierasts, uz spēli bija pulcējušies kuplā sastāvā (deviņi laukuma spēlētāji), toties iztrūka gan pirmais numurs vārtos A.Poklikajevs, gan otrais vārtsargs Sergejs Titovs. Līdz ar to vieta vārtos bija jāieņem nomināli trešajam vārtsargam Jevgēnijam Polonņikovam. Tikmēr RTU pretī lika vārtsargu un piecus laukuma spēlētājus.

Cīņas gaitā RTU trīs reizes izvirzījās vadībā (1:0, 2:1 un 3:2), bet "Kreiss" allaž atspēlējās, pēdējo reizi neizšķirtu atjaunojot mača pirmspēdējā minūtē, kad precīzs bija Sergejs Travkins. Pagarinājumā pirmie vārtus guva "Kreiss", kad to paveica Dmitrijs Jakovļevs, tomēr Mārtiņam Auziņam pēdējā minūtē izdevās panākt izlīdzinājumu 4:4, kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešama pēcspēles sitienu sērija. Tajā sevi apliecināja "Kreiss" vārtsargs J.Polonņikovs, kurš atvairīja visus trīs pretinieku sitienus, palīdzot savai komandai gūt dramatisku uzvaru.

Visbeidzot, kārtas noslēdzošajā mačā, M.Suvorovam vēlreiz gūstot četrus vārtus, VBFK ar 8:1 sagrāva Ludzas vienību, tādējādi nopietni iesaistoties cīņā par visaugstākā kaluma godalgām. Savukārt Ludzas komanda kā vienīgā turnīru turpina bez izcīnītiem punktiem.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām ir R.Pastars, kurš pretinieku vārtsargus pārspējis 17 reizes, ar 11 precīziem sitieniem seko M.Suvorovs, bet trešajā vietā ir vēl viens RTU pārstāvis Andis Dombrovskis, kuram deviņi panākumi.

Nākamā, astotā, čempionāta kārta tiks aizvadīta 21. jūlijā. Atgādinām, ka visas spēles notiek Ķīpsalā pie Vanšu tilta.

Plašāka informācija atrodama Rīgas čempionāta un Latvijas sacensību oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija