Sestdien, 11. jūlijā, Rēzeknē tika aizvadīts Mihaila Čikovani piemiņas kausa turnīrs, kas bija Latvijas Veterānu čempionāta 2015. gada sezonas trešais posms. Uzvarot visos mačos, pirmo vietu sacensībās ieņēma Daugavpils veterāni.

Sacensībās šoreiz piedalījās trīs komandas, kas aizvadīja viena apļa turnīru. Daugavpils pārstāvji pārspēja gan Rēzeknes, gan Carnikavas veterānus un tādējādi ieņēma kopvērtējuma pirmo vietu, bet tālāk sekoja attiecīgi Carnikava un Rēzekne.

Latvijas Veterānu čempionāta 3. posma rezultāti

Komanda 1 2 3 Punkti Vārtu attiecība Vieta
Daugavpils 4:0 3:0 6 7:0 1.
Rēzekne 0:4
2:4 0 2:8 3.
Carnikava 0:3 4:2 3 4:5 2.

Par dalību turnīrā kausus un medaļas saņēma visi sacensību dalībnieki. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī Mihaila Čikovani meitas. M. Čikovani savulaik vairākus gadus nostrādāja par Rīgas Elektromehāniskās rūpnīcas (RER) sporta kluba priekšsēdētāju, kā arī bijis Rēzeknes futbola komandas ilggadējs treneris.


2015. gada Latvijas Veterānu čempionātu futbolā rīko Latvijas Futbola federācija ar mērķi popularizēt veterānu futbolu Latvijas teritorijā un noskaidrot 2015. gada Latvijas labāko veterānu komandu. Turnīrā var piedalīties spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1975. gadā.

Čempionātu plānots aizvadīt desmit atsevišķos turnīros dažādās Latvijas pilsētās. Pēc visu turnīru rezultātiem tiek apkopota čempionāta turnīra tabula. Lai komanda tiktu kopējā turnīra tabulā, tai jāpiedalās vismaz četros turnīros. Katra turnīra izspēlēšanas kārtība tiek noteikta pirms turnīra sākuma, ņemot vērā komandu skaitu.

Latvijas Veterānu čempionāta 2015. gada sezonu plānots turpināt līdz oktobra izskaņai ar turnīriem Salacgrīvā, Balvos, Liepājā, Daugavpilī, Carnikavā, Aizkrauklē un Līvānos.


Latvijas Futbola federācija