Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas pludmalē risinājās Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Par trofejas ieguvējiem kļuva galvenie favorīti "Kreiss", kas finālā ar 6:3 pārspēja RTU FC.

Pirmajā dienā komandas aizvadīja apakšgrupu cīņas, pēc kurām astoņas labākās kvalificējās izslēgšanas spēlēm. A grupā, pārspējot abus sāncenšus, uzvaru izcīnīja RTU FC, otro vietu ieguva Ventspils "Depo-14", bet trešie palika BFS/"Ropaži". B grupā divas pārliecinošas uzvaras izcīnīja "Kreiss", bet cīņā par otro vietu "Pāvilosta" ar 5:3 pārspēja "Liepājas papīru".

Vissaspringtākās cīņas ritēja C grupā. Vispirms VBFK tikai pirmspēdējā minūtē izrāva neizšķirtu pret "SLV Plus", pēcāk uzvarot pagarinājumā ar 7:6. Izceļams, ka sešus vārtus šajā mačā VBFK komandas labā 51 gada vecumā guva vecmeistars Valts Būmanis. Nākamajā spēlē FK "TUC" ar 4:2 pārspēja "SLV Plus". Tas nozīmēja, ka pēdējā mačā tiks izšķirts pirmās vietas liktenis. Spēle ritēja kā pa viļņiem, vadībā esot te vienai, te otrai komandai, tomēr pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots - 3:3. Savukārt pagarinājumā uzvaru nodrošināja VBFK, tādējādi izslēgšanas spēlēm kvalificējoties kā trešā labākā vienība.

 Turnīra foto galerija

Svētdien tika aizvadītas izslēgšanas turnīra cīņas, sākot ar ceturtdaļfinālu. Trīs no tām ritēja patiesi intriģējoši. Tā FK "TUC" un "Pāvilosta" savus pretiniekus, attiecīgi "Depo-14" un VBFK, pārspēja tikai pagarinājumā - 4:3 un 3:2. Savukārt "Kreiss" ar 5:3 uzvarēja BFS/"Ropaži", bet RTU FC ar 9:1 sagrāva "SLV Plus".

Pusfinālos tikās "Kreiss" un FK "TUC", kā arī RTU FC un "Pāvilosta". "TUC" mačā pret valsts čempioniem trīs reizes izvirzījās vadībā, bet pretinieki allaž atspēlējās, otrās trešdaļas izskaņā gūstot, kā izrādījās vēlāk, uzvaras vārtus. Pēdējā periodā "Kreiss" guva vēl divus vārtus, panākot spēles gala rezultātu 7:3. Savukārt otrajā pusfinālā intriga saglabājās līdz pat pēdējām minūtēm, tomēr beigās uzvaru ar rezultātu 6:4 svinēja RTU FC.

Arīdzan fināls nelika vilties. Lai arī "Kreiss" jau 11. minūtē bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru, ko vēlreiz atjaunoja 17. minūtē, RTU vīri nepadevās un ar Renāra Pastara pūlēm trešās trešdaļas sākumā atjaunoja līdzsvaru - 3:3. Izšķiroša izrādījās RTU vārtsarga kļūda 40. minūtē, pēc kuras Edgars Rubenis guva ceturtos vārtus "Kreiss" labā. Nākamajās divās minūtēs Dmitrijs Jakovļevs un Grigorijs Stepaņuks panāca mača gala rezultātu 6:3.

Tādējādi "Kreiss" otro gadu pēc kārtas izcīnīja Latvijas kausu, kas šosezon komandai ir jau otrā iegūtā trofeja.

Jau otrdien, 7. jūlijā, atsāksies Rīgas čempionāts, kurā pēc pirmā apļa līderpozīcijas dala RTU FC un "Kreiss".

Plašāka informācija par pludmales futbolu atrodama Latvijas sacensību oficiālajā mājaslapā


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija