Latvijas tiesnese Viola Raudziņa atgriezusies no UEFA Eiropas sieviešu U-17 čempionāta finālturnīra, kas šogad notika laika posmā no 19. jūnija līdz 4. jūlijam Islandē.

Turnīra spēles sākās 22. jūnijā, kad V. Raudziņa kopā ar asistentiem Aleksandra Kojovič (Serbija) un Bjorn Vladimirsson (Islande), ceturto tiesnesi Dimitrina Milkova (Bulgārija) tiesāja spēli starp Norvēģijas un Šveices komandām. Turnīra turpinājumā 25. jūnijā V. Raudziņa asistēja kā ceturtais tiesnesis Ivana Martinčič (Horvātija) spēlē starp Franciju un Norvēģiju, bet pēdējā grupu turnīra dienā 28. jūnijā apkalpoja spēli starp Norvēģijas un Īrijas valstsvienībām. Turnīra tiesnešu darbu analizēja un vērtēja tiesnešu inspektori Natalia Avdochenko (Krievija), Antonia Kokotou (Grieķija) un  Bo Karlsson (Zviedrija).

Daloties iespaidos par turnīru, V. Raudziņa pastāstīja: "Bo Karlsson, kurš ir UEFA Tiesnešu komitejas pārstāvis, bija arī mans tiesneša snieguma vērtētājs pēdējā spēlē starp Īrijas un Norvēģijas komandām. Spēle izvērtās pārsteidzoši sarežģīta, ar vairākiem visai tiesnešu brigādei ļoti sarežģītiem momentiem. Pēcspēles sapulcē B. Karlsson norādīja uz šajās epizodēs pareizi pieņemtajiem lēmumiem un labo futbola izpratni, kā arī norādīja, ka jāapgūst māksla pasniegt savus lēmumus publikai."

Tāpat V. Raudziņa pauda, ka kopumā ir iegūta ļoti pozitīva pieredze, jo iespēja tiesāt finālturnīra spēles ikvienam tiesnesim ir liels pagodinājums. Turnīra laikā bija iespēja arī mācīties no pieredzējušākām kolēģēm, kā arī iegūt jaunus draugus un zināšanas. Viņa īpaši atzīmē ļoti labo turnīra organizāciju no Islandes Futbola federācijas un UEFA puses.


Latvijas Futbola federācija