Otrdien, 30. jūnijā, tika aizvadītas Rīgas pludmales futbola čempionāta pirmā apļa pēdējās spēles. Uzvaras izcīnīja FK "TUC" un "Kreiss", savukārt VBFK nedaudz negaidīti pārspēja RTU FC, kas gan saglabā līderpozīcijas. Tikpat - 12 - punkti ir arī "Kreiss", bet par trim mazāk ir VBFK.

Piektās kārtas ievadā laukumā devās Ludzas un FK "TUC" vienības. Spēles favorīti "TUC" jau devītajā minūtē ieguva divu vārtu pārsvaru, taču pretinieki nepadevās, pirmās trešdaļas pēdējā minūtē panākot izlīdzinājumu 2:2. Līdzīga spēle turpinājās līdz pat trešā perioda piektajai minūtei, kad Aleksejs Šroms, realizēdams paša nopelnīto soda sitienu, izvirzīja FK "TUC" vadībā ar 5:4. Atlikušajā laikā A.Šroms guva vēl vienus vārtus, kas viņam bija jau trešie, bet punktu spēlei pielika Eduarda Žuravļova precīzais sitiens - 7:4.

Arī nākamā cīņa starp RTU FC un VBFK komandām izvērtās ļoti spraiga. Uz diviem Kristapa Taulavičus vārtu guvumiem RTU atbildēja ar Mārtiņa Akmentiņa precīzu sitienu, bet tad divus vārtus atkal guva Valta Būmaņa komanda - 1:4. RTU pārstāvji nepadevās, 32. minūtē panākot izlīdzinājumu 4:4. Komandai gan neveiksmīga izrādījās 36. minūte, kad neveiksmīgs bumbas raidījums savos vārtos atnesa panākumu VBFK - 4:5.

Visbeidzot, kārtas un pirmā apļa noslēdzošajā mačā tikās BFS/"Ropaži" un "Kreiss" vienības. Pašreizējie valsts čempioni tika pie pārliecinošas uzvaras ar 7:1. Pa diviem vārtiem "Kreiss" labā guva Nikolajs Kočerigins, Sergejs Travkins un Grigorijs Stepaņuks.

Pēc pirmā apļa kopvērtējuma līderpozīcijas saglabā RTU FC, bet tik pat punkti - 12 - ir arī "Kreiss". Par trim punktiem mazāk ir VBFK, bet BFS/"Ropaži" un FK "TUC" vienības izcīnījušas pa sešiem punktiem.

Savukārt rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā nostiprinājies Renārs Pastars (RTU FC), kura rēķinā desmit precīzi sitieni. Ar sešiem vārtu guvumiem otro vietu ieņem viņa komandas biedrs Andis Dombrovskis, bet pa piecām reizēm pretinieku vārtsargus sarūgtinājuši Sergejs Travkins ("Kreiss") un Kristaps Taulavičus.

Jau šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. jūlijā, Liepājā notiks Latvijas kausa izcīņa, bet Rīgas čempionāts atsāksies 7. jūlijā un turpināsies līdz pat 6. augustam. Sešu komandu konkurencē tiks noskaidrotas trīs ceļazīmes uz Latvijas čempionāta finālposmu, ko plānots aizvadīt 15.-16. augustā Rīgā vai Jūrmalā, un kurā startēs 12 vienības no visiem sešiem Latvijas futbola reģioniem, izņemot, ja kāds no reģioniem nespēs nodrošināt vietējās kvalifikācijas sacensības.

Vairāk par Rīgas čempionātu un Latvijas sacensībām pludmales futbolā uzzini to oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija