Trešdien Latvijas Nacionālā futbola izlase aizvadīja oficiālo pirmsspēles preses konferenci pirms 10. oktobrī gaidāmās UEFA Nāciju līgas spēles "Skonto" stadionā Rīgā Latvija - Ziemeļmaķedonija. Komentārus par ceturtdienas spēli sniedza Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato un komandas kapteinis Kristers Tobers.

PAOLO NIKOLATO:

"Kādi ir secinājumi par abām septembra spēlēm? Pirmkārt, mums būtu vajadzīgs ļoti daudz laika, lai pārrunātu visus secinājumus. Otrkārt, mums bija divas ļoti dažādas spēles ar pilnīgi atšķirīgiem pretiniekiem. Arī mūsu pašu sniegums abos mačos bija krasi atšķirīgs. Armēnijas spēle mums bija ļoti svarīga, tā parādīja, kas mums jādara citādi, un tā bija ļoti noderīga informācija. Manuprāt, tā spēle ir labs stūrakmens, lai mēs kļūtu labāki. Un esam sākuši šo ceļu.

Rītdien mums ir tikšanās ar ļoti spēcīgu pretinieku, ar komandu, kas ir uzvarējusi Armēniju, bet mēs esam pozitīvi noskaņoti parādīt labu sniegumu pret viņiem. Šai komandai un visam tam reģionam ir raksturīgi, ka ir individuāli spēcīgi izpildītāji. Viņiem raksturīgs liels individuālais talants, šiem spēlētājiem ir arī augsta līmeņa spēļu pieredze spēcīgos čempionātos. Bet viņiem trūkst komandas vienotības talanta. Viņi ir spēcīgi individuāli, bet varbūt ne tik ļoti kā komanda.

Dario [Šits] ir ļoti labs spēlētājs, viņš ir ļoti talantīgs, citādi viņš nebūtu šeit. Itālijā viņam neizdevās uzspēlēt ļoti daudz, jo drīz pēc ierašanās tur sanāca gūt traumu. Redzu viņā talantu. Ņemot vērā viņa vecumu, redzu, ka viņam ir labas perspektīvas. Kādas ir viņa iespējas spēlēt jau šajā nometnē? Viņa ceļš izlasē vēl tikai sākas. Es viņam došu iespējas sevi pierādīt, bet mums ir arī citi spēcīgi spēlētāji [uzbrucēja pozīcijā].

Manā ieskatā [Rihards] Matrevics ir ļoti spēcīgs spēlētājs. Esmu redzējis viņu spēlējam labi, viņš labi strādā treniņos. Tā kā viņš ir labā formā, tāpēc viņš rīt spēlēs."

KRISTERS TOBERS:

"Savu iepriekšējo spēli pret Ziemeļmaķedoniju atceros spilgti, man tā bija debija Latvijas izlasē. Mačs bija izbraukumā, tajā spēlē mums klājās ļoti grūti. Cik atceros, puslaika pārtraukumā tā brīža treneris [Slaviša Stojanovičs] mūs kārtīgi nolamāja. Otrajā puslaikā arī nekas daudz mums neizdevās. Treneris mani sūtīja laukumā. Man tās bija sirreālas sajūtas - iziet laukumā un debitēt Latvijas izlases rindās, tas bija sapņa piepildījums. Tā spēle pret Ziemeļmaķedoniju man vienmēr paliks atmiņā. Apzināmies, ka tā ir ļoti laba komanda ar tiešām labiem spēlētājiem.

Mēs redzam, kādos klubos spēlē Ziemeļmaķedonijas spēlētāji, kādas līgās spēlē. Varbūt pašlaik viņiem nav tik daudz aizvadītu minūšu klubos. Laikam sevišķi jāizceļ Elmass, kurš aizvadījis vairākas sezonas "Napoli" rindās, lai gan viņiem visi spēlētāji naski dodas driblingā, mēģina apspēlēt, nebaidās saasināt situācijas. Aizsardzības darbībās viņi arī ir agresīvi, cenšas ātri atgūt bumbu, jo viņiem nepatīk spēlēt bez tās. Bet tas paver viņu aizsardzībā plašas zonas aiz muguras, un ne visi spēlētāji atskrien arī atpakaļ. Tādos brīžos mums pavērsies iespējas aizskriet pretuzbrukumos.

Mēs katrā spēlē laukumā dodamies, lai cīnītos par trim punktiem. Cits jautājums, kā spēle katru reizi izvēršas, bet mēs ejam uz spēli ar mērķi uzvarēt. It sevišķi mājās, savu līdzjutēju atbalsta priekšā. Gribam uzspiest savu spēli. Gribam būt turnīra tabulas augšgalā, tāpēc rītdien jāatstāj laukumā visi spēki. Cerams, rīt atnāks līdzjutēji un dzīs mūs uz priekšu.

Pirms divām nedēļām Šveices Superlīgas spēlē pret "Servette" man sanāca salauzt degunu. Divcīņā man ar pakausi trāpīja pa degunu. Paldies Dievam, man nebija jātaisa operācija. Kluba iepriekšējā spēlē pret "Young Boys" nepiedalījos maskas dēļ, tā tika uztaisīta par lielu, nevarēju tajā spēlēt, bet pēdējā mačā kluba rindās jau piedalījos ar jauno masku. Pie tās mazliet jāpierod, bet tagad jau ir okei."