Līdz 30. septembrim iespējams pieteikties 2024./2025. gada tradicionālajam Rīgas telpu futbola čempionātam, ko organizēs Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu.

Līdzīgi kā pērn spēļu norise tiek plānota svētdienās Rīgas 49. vidusskolas parketa seguma zālē orientējoši laika periodā no plkst. 13:00 līdz 20:00, uzvarētāju noskaidrojot pēc viena riņķa izspēles, katrai dalībniecei ar katru tiekoties vienu reizi. Atkarībā no dalībnieku skaita turnīra izspēles formāts organizatoriskajā sapulcē, kas plānota 15. oktobrī, var tikt mainīts. Tāpat izmaiņas šī iemesla dēļ var skart sacensību sākuma datumu, kas patlaban iecerēts 20. oktobrī, bet var tikt atlikts uz vēlāku.

Turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju arī jaunāki futbolisti), savukārt dalība liegta Latvijas čempionāta spēcīgākās līgas pārstāvjiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2024. un/vai 2025. gada sezonā. Tāpat sacensībās aizliegts pieteikt futbolistus, kuri iekļauti spēles protokolā vismaz vienu reizi 2024./2025. gada sezonā Latvijas čempionāta spēcīgākās telpu futbola līgas komandās, izņemot vienu (pērn – divus). Neierobežoti var piedalīties futbolisti, kuri dzimuši 1985. gadā un agrāk, kā arī tie, kuri dzimuši 2005.gadā vai vēlāk.

Līdzīgi kā pērnajā sezonā komandām, kas nevar iekļauties iepriekš minētajos ierobežojumos, ir iespēja piedalīties čempionātā, aizvadot spēles bez rezultāta jeb ārpus konkurences (šo komandu punkti un spēļu rezultāti netiek ņemti vērā citu komandu kvalifikācijai).

Kā minēts, pieteikšanās iespējama līdz 30. septembrim, savukārt galīgā komandas sastāva apstiprināšana jāveic līdz 15. oktobrim, sūtot informāciju uz e-pasta adresi eduards.borisevics@fta.lv. Maksimālais spēlētāju skaits komandas pieteikumā drīkst būt 25 futbolistu apmērā, uz spēli atļauts pieteikt 14 spēlētājus, savukārt papildus pieteikumi iespējami līdz 31. decembrim.

Spēles ilgums plānots divu puslaiku apmērā pa 20 minūtēm t.s. "netīrā" spēles laika, izņemot katra puslaika noslēdzošās divas minūtes.

Rīgas čempionāta uzvarētāji un laureāti tiks apbalvoti ar kausu, medaļām un citām vērtīgām balvām no organizatoriem un sacensību partneriem. Tāpat tiks sumināts labākais spēlētājs, vārtsargs, komandas pārstāvis (treneris/menedžeris), rezultatīvākais spēlētājs, bet disciplinētākā komanda iegūs "Fair-play" balvu.

Komanda, kas saskaņā ar 2024./2025. gada čempionāta rezultātiem ieņems pirmo vietu, tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīru un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola virslīgā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija