UEFA Nāciju līgas pirmajā spēlē, debitējot C līgā, Latvijas nacionālā izlase sestdien Erevānā ar rezultātu 1:4 (1:2) zaudēja Armēnijai.

Savu 50. spēli izlases kreklā aizvadīja Roberts Uldriķis, bet ārpus pieteikuma palika Eduards Emsis, Mārtiņš Ķigurs un Kirils Iļjins.

Abas komandas mača sākumā savus uzbrukumus centās veidot ar pacietīgu saspēli, un abas jau pirmo desmit minūšu laikā tika atalgotas. Vispirms centrējums no kreisās malas iespēju spēcīgi sist pa vārtiem nepiesegtam deva Vahanam Bičakčjanam, bet brīdi vēlāk pēc stūra sitiena veiksmīgāks vārtu priekšā cīņā par bumbu bija mača jubilārs Uldriķis.

Pēc gūtajiem vārtiem Latvijas izlase centās būt aktīva un dinamiska, tomēr drīz vien nācās pārkārtoties uz pacietīgu spēli aizsardzībā. Armēnijas komanda allaž bija bīstama laukuma malās, un vienreiz asā izgājienā savu komandu bija jāglābj Rihardam Matrevicam. Otrā laukuma galā ātrajā pretuzbrukumā tika bloķēts spēcīgs Lūkasa Vapnes raidījums.

Mača 35. minūtē kļūdu saspēlē sava soda laukuma tuvumā pieļāva Kaspars Dubra, neveiksmīgi raidot bumbu savos vārtos un līdz ar to vadībā atkal izvirzoties pretiniekiem. Spēles ritējums gan uz to brīdi bija izlīdzinājies un nomierinājies, tādam tam paliekot arī līdz puslaika beigām. Abām komandām izdevās noorganizēt vairākus daudzsološus uzbrukumus, tomēr sitieni vārtu rāmī izpalika līdz pat pēdējiem puslaika mirkļiem, kad spēlē atkal bija jāiesaistās Matrevicam.

Arī otrā puslaika sākumu Latvijas izlasei iezīmēja individuālas kļūdas, kas noveda pie ielaistiem vārtiem – pēc Matrevica glābiņa un Vapnes neveiksmīgās piespēles vārtu priekšā Dubru apsteidza Lūkass Zelarajans. Spēles turpinājumā līdz spriedzes radīšanai pie mājinieku vārtiem bija jāpagaida – 60. minūtē bīstami soda laukumā ielauzās Andrejs Cigaņiks, bet brīdi vēlāk sekoja ass centrējums no labās malas. Tikmēr mājinieki bija ļoti tuvu ceturtajiem vārtiem, kad no laukuma centra pāri Matrevicam raidīta bumba atsitās pret pārliktni.

Nedaudz vēlāk sekoja četrkāršā maiņa Latvijas izlases sastāvā, laukumā ejot Vladislavam Gutkovskim, Dmitrijam Zelenkovam, Robertam Savaļniekam un Danielam Balodim. Šīs izmaiņas gan nenesa uzlabojumus vārtu gūšanas iespēju un saspēles veidošanā, tāpēc iniciatīvas pārņemšana mūsu komandai nāca smagi. Līdz sitienam Latvijas izlase tika 78. minūtē, kad Gutkovskis ātrajā pretuzbrukumā raidīja bumbu virsū vārtsargam.

Mača izskaņā cīņas ritējumu Latvijas izlasei neizdevās izmainīt. Tā vietā vairākas iespējas izveidoja Armēnijas futbolisti, vienu no kuriem izmantoja, kad visus mūsu komandas aizsargus vārtu priekšā apsteidza Eduards Spertsjans.

Abas komandas savā starpā tikās arī šīgada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, abas reizes uzvarot laukuma saimniekiem – 2:0 Rīgā un 2:1 Erevānā.

Otrdien mūsu komanda "Skonto" stadionā tiksies ar Fēru salām, kas sestdien savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Ziemeļmaķedoniju. Biļetes pieejamas ŠEIT.

Grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu, bet otro pozīciju ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs pārspēles. Divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu, bet pārējās divas gaida pārspēles par vietas saglabāšanu.