Aizvadītajā nedēļas nogalē "LNK Sporta Parka" mākslīgajos laukumos ar Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu otro gadu pēc kārtas pilsētas svētku ietvaros risinājās Baltijas veterānu (40+) minifutbola kausa izcīņa, kurā sešu dalībnieču konkurencē triumfēja Latvijas vienība "Samgus".

Latviju sacensībās pārstāvēja trīs no spēcīgākajām pašmāju minifutbola veterānu vienībām - "Samgus", FK 02 un "Jūrmala". No Lietuvas piedalījās "Kaunas" un "Jonava", kamēr Igauniju turnīrā prezentēja "Parnu" vienība. Minifutbola kausa uzvarētājs tika noskaidrots, visām sešām dalībniecēm aizvadot viena apļa turnīru, kurā pa reizei tās tikās katra ar katru.

Uzvarot visas piecas spēles, par čempioniem kļuva "Samgus" (15), kas šajās sacensībās triumfēja arī pērn, startējot ar nosaukumu "DSV Latvia". Arī sudraba godalgas izcīnīja Latvijas pārstāve FK 02 (10), trešajā vietā ierindojās "Kaunas" (8), bet atlikušajās kopvērtējuma pozīcijās izkārtojās attiecīgi "Jūrmala" (6), "Parnu" (3) un "Jonava" (1).

Pēc turnīra noslēguma dalībnieki saņēma apbalvojumus un piemiņas veltes, bet par īpašu pārsteigumu parūpējās galvenais sacensību organizators Dmitrijs Kohans, organizējot komandu spēlētājiem kopīgas vakariņas pašā Vecrīgas sirdī.

"Esmu gandarīts, ka izdevās sekmīgi noorganizēt šo turnīru otro reizi pēc kārtas, turklāt šogad – Rīgas svētku ietvaros. Darīšu no savas puses visu iespējamo, lai šīs sacensības kļūtu par tradīciju un katru gadu to dalībniekus priecētu jauni uzlabojumi. Vēlos teikt lielu paldies visiem dalībniekiem un atbalstītājiem, īpaši LFF tās prezidenta Vadima Ļašenko personā, Dmitrijam Zabarovskim un visiem citiem. Uz tikšanos nākamajā gadā!" uzsvēra D. Kohans.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija