Latvijas un Ukrainas futbola federācijas savas ilgstoši draudzīgās saites septembrī nostiprinās ar savstarpējā sadarbības memoranda parakstīšanu septembrī. Latvijas Futbola federācijai (LFF) ir prieks, ka tieši Latvija būs viena no valstīm, kas šajos Ukrainai sarežģītajos laikos uzņems Ukrainas U-21 izlases mājas spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Šī gada 6. septembrī Ukrainas un Serbijas U-21 izlašu spēle notiks LNK Sporta parkā.

Dienu iepriekš pirms spēles plānota Ukrainas Futbola asociācijas (UAF) prezidenta un savulaik leģendārā futbolista Andrija Ševčenko vizīte Rīgā. Tās laikā UAF Un LFF parakstīs sadarbības memorandu, kā arī notiks citi publiski pieejami pasākumi, par kuriem precīzāk tiks ziņots vēlāk.

Sākot no 2022. gada LFF dažādos veidos paudusi un sniegusi atbalstu Ukrainai. LFF kā viena no pirmajām futbola federācijām Eiropā paziņoja par dažāda veida atbalstu Ukrainas jaunatnes futbolistiem, ar LFF finansiālo atbalstu katru svētdienu notika bezmaksas futbola treniņi ukraiņu bērniem un ģimenēm, ar īpašu atbalsta programmu LFF biedru klubi tika stimulēti iekļaut bēgļus no Ukrainas Latvijas futbola vidē.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā LFF sadarbībā ar biedriem jeb klubiem atbalstījusi vairāk nekā 125 bērnus no Ukrainas, palīdzot viņiem rast prieku futbola spēlē un draudzīgā komunikācijā ar vienaudžiem, kas šajā vecumposmā ir svarīga veselīgai personības attīstībai. 2022. gadā vien programmas īstenošanā iesaistījās divpadsmit Latvijas klubu visos reģionos, aptverot plašu ģeogrāfisko loku. Ukrainas bērni varēja trenēties Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Valkā, Tukumā, kā arī, protams, Rīgā un Pierīgā.

Jau iepriekš Ukrainas nacionālā izlase savas mājas spēles ir aizvadījusi Latvijā. Tā, piemēram, Ukrainas telpu futbola izlase 2022. gada oktobrī maču pret Kosovu aizvadīja Latvijā.