Aizvadītajā svētdienā, 11. augustā, Majoru pludmalē risinājās Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā, kur četru komandu konkurencē otro gadu pēc kārtas triumfēja "Riga BSC", izšķirošajā fināla duelī pārspējot BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC vienību.

Atbilstoši turnīra formātam sacensību pirmajā etapā visas dalībnieces aizvadīja katra ar katru pa vienam mačam 2x6 minūšu apjomā, bet pēcāk atbilstoši uzrādītajiem rezultātiem divas labākās spēkojās finālā, bet otrs duets noskaidroja bronzas godalgu ieguvēju 3x12 minūšu garu cīņu ietvaros.

Grupu turnīrā BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC komanda ieguva septiņus, "Riga BSC" sešus, "Pāvilosta" divus, bet "Rava Pluss" – vienu punktu. Jāatzīmē, ka abu nākamo finālistu cīniņā pirmajā kārtā ropažnieki izrādījās pārāki ar rezultātu 4:0.

Fināla mačā "Riga BSC" izdevās pārliecinošs revanšs (7:3), piecus vārtus čempionu sastāvā gūstot Rafinjam Amorimam, savukārt spēlē par trešo vietu "Rava Pluss" futbolisti trīs reizes nonāca iedzinēju lomā, tomēr spēja lauzt mača gaitu un gūt panākumu ar minimālu 5:4 pārsvaru.

Uzreiz pēc sacensībām Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes locekļa Eduarda Boriseviča virsvadībā risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, kur visas komandas saņēma piemiņas balvas no organizatoriem – saldējumu "Eskimos", atspirdzinošas dāvanas no sacensību atbalstītāja "Mežpils bezalkoholiskais", savukārt laureāti papildus tam ieguva kausus un medaļas, kā arī balvas no "Zelta Teļš" restorāna un turnīra galvenā atbalstītāja "Sportland".

Individuālajās nominācijās par labāko vārtsargu tika atzīts vicečempionu pārstāvis Aivis Poklikajevs, rezultatīvākā spēlētāja tituls sešus vārtus guvušajiem R. Amorimam un Ģirtam Grīslim ("Pavilosta"), vērtīgākā futbolista statuss Mantam Makutonovičam (BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC), kamēr labākā trenera gods čempionu pārstāvim Antonam Butko. Īpašu balvu par ieguldījumu pludmales futbola kā sporta veida attīstībā ieguva Andrejs Vasiļjevs ("Rava Pluss").

"No savas puses gribu pateikties visiem dalībniekiem, kas šosezon piedalījās valsts mēroga pludmales futbola sacensībās, un visiem tiem, kuri palīdzēja tās noorganizēt – partneriem, atbalstītājiem un jo īpaši Latvijas Futbola federācijai un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai par ieguldījumu mūsu iemīļotā sporta veida attīstībā. Gribētos ticēt, ka pludmales futbols turpinās savu attīstību Latvijā, un izteikt cerības, ka "Riga FC" klubs, kas darbojas dažādos futbola virzienos, ieskaitot pludmales, turpinās šo darbu, neapstāsies un saņems maksimālu atbalstu no futbola sabiedrības šajā procesā," uzsvēra E. Borisevičs. 

Aizvadītas tradicionālās "Busel Cup" sacensības jauniešiem

Tāpat Majoru pludmalē paralēli Latvijas kausa izcīņai risinājās nu jau tradicionālās "Busel Cup" sacensības pludmales futbolā jauniešiem U-15 vecuma grupā, kur astoņu dalībnieču konkurencē nepārspēta palika AFA "Olaine black" vienība.

Sacensībās startēja astoņas komandas, kas pirmajā etapā bija sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā. Atbilstoši izcīnītajai vietai savā grupā turnīra turpinājumā četras labākās (pa divām no katras grupas) spēkojās pusfinālā, bet pārējās aizvadīja cīņas par 5. un 7. vietu. Visi mači notika 2x6 minūšu garumā.

Pusfināla cīņās "RFS Academy" ar 3:0 uzveica RFS, kamēr divu Olaines vienību duelī pārāka par oranžo izrādījās melnā komanda jeb AFA "Olaine black". Fināla cīniņā olainieši rīdziniekus uzveica ar 4:0, spēlē par trešo vietu RFS pārspēja AFA "Olaine orange" (3:2), duelī par 5. vietu "RFS Academy white" sagrāva SK "Kengaroos"/Salaspils FA (7:0), bet 7.-8. vietas mačā starp divām Rīgas Futbola kluba vienībām labāka izrādījās nomināli pirmā – 3:1.

Visiem dalībniekiem tika pasniegtas balvas un dāvanas no turnīra organizatoriem un atbalstītājiem.

"Priecē, ka jau piekto sezonu pēc kārtas aizvadījām augstvērtīgu un intriģējošām spēlēm piesātinātu turnīru. Interesanti, ka par tā uzvarētāju kļuva Olaines komandas, kas pērn triumfēja U-14 sacensībās. Ļoti iespējams, ka tieši šī iepriekš iegūtā pieredze kļuva par stūrakmeni veiksmīgajam rezultātam šoreiz. Tāpat esmu ļoti gandarīts par pērn U-16 turnīrā uzvarējušās RFK vienības spēju sekmīgi integrēties jau pieaugušo sacensībās Jūrmalas kausa izcīņā. Šis ir lielisks piemērs pārējām jauniešu komandām un parāda to, ka "Busel Cup" kā jauniešu turnīrs var sekmīgi kalpot pārejai uz amatieru turnīriem," uzsver turnīra organizators, bijušais Latvijas pludmales izlases spēlētājs un galvenais treneris Mihails Busels. "Jo īpaši vēlos pateikties visu komandu treneriem – Vitālijam Makejevam, Elvijam Antonišķim, Staņislavam Kolomicevam, Aleksandram Benskim un Jevgeņijam Kasjanam - par ieguldīto darbu. Tāpat milzīgs paldies mūsu atbalstītājiem – čehu reklāmas tekstila ražotājam "Malfini", dabīgā minerālūdens ražotājam "Stelpes", saldējumam "Eskimos", kā arī Latvijas pludmales futbola lieldraugiem Konrādam Gailevičam, Dmitrijam Dikanskim un Andrejam Bernatovičam."

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija