Atkārtojot pērnā gada panākumu, "Lidl" Meiteņu čempionāta U-14 Elites grupas konkurencē pirmo vietu izcīnījusi Rīgas Futbola skola.

Elites grupā sešas komandas četros sabraukumos Olainē, Iecavā un Liepājā šovasar aizvadīja divu apļu turnīru, kurā Rīgas Futbola skola palika nepārspēta – deviņas uzvaras un viens neizšķirts, kas fiksēts trešā sabraukuma mačā pret SK "Amber Stars" (1:1). Pārējās spēlēs rīdzinieces savus vārtus atstāja neskartus, kļūstot par čempionāta pārliecinoši rezultatīvāko komandu un vienību ar pārliecinoši labāko aizsardzību.

Otrajā vietā sešus punktu iepakaļus ierindojās FK "Olaine"/FK "Iecava", kas sacensības sāka ar četriem pēc kārtas izcīnītiem panākumiem, bet vēl par trim punktiem atpalika SK "Amber Stars", kas čempionātu pabeidza ar četru uzvaru sēriju. Tālāk kopvērtējuma tabulā sekoja Liepājas Futbola skola, FS "Metta" un FS "Jelgava".

Pa 13 vārtiem čempionātā guva Olaines un Iecavas apvienotās komandas pārstāve Megija Krastiņa, kā arī Patrīcija Laursone no Rīgas Futbola skolas. Tieši Laursone tika atzīta par Elites grupas vērtīgāko spēlētāju, bet labākās vārtsardzes balvu saņēma Estere Lazda-Lazdiņa no sudraba medaļniecēm.

Tikmēr šī vecuma Attīstības grupā četru komandu konkurencē trīs sabraukumos Ilūkstē, Rēzeknē un Jūrmalā labākos rezultātus uzrādīja SK "Kuorsova"/Rēzeknes BJSS – trīs uzvaras, divi neizšķirti un viens zaudējums. Tas tika piedzīvots noslēdzošajā mačā pret Rīgas Futbola skolas otro komandu (2:4), kas ierindojās otrajā vietā punktu aiz Latgales pārstāvēm. Zemāk kopvērtējumā izkārtojās Jūrmalas FS un Augšdaugavas NSS.

Rezultatīvākā šīs konkurences spēlētāja ar astoņiem vārtiem bija Emīlija Randa (Rīgas Futbola skola-2). Albina Kaņepe no SK "Kuorsova"/Rēzeknes BJSS saņēma Attīstības grupas vērtīgākās spēlētājas balvu, bet Augšdaugavas NSS pārstāve Viktorija Birkmane tika nosaukta par labāko vārtsardzi.

Komandu labāko spēlētāju balvas saņēma Katrīna Goliase (Jūrmalas FS), Ligija Čamāne (Augšdaugavas NSS), Emīlija Randa (Rīgas Futbola skola-2), Laine Dzene (SK "Kuorsova"/Rēzeknes BJSS), Dārta Pierhuroviča (FS "Jelgava"), Paula Zīmele (FS "Metta"), Sintija Štignere (Liepājas Futbola skola), Ksenija Šuļga (SK "Amber Stars"), Megija Krastiņa (FK "Olaine"/FK "Iecava") un Kristīne Lindberga (Rīgas Futbola skola).

"Lidl" Meiteņu čempionāts vasaras periodā risinās piecās vecuma grupās: U-16, U-14 (Elites un Attīstības grupās), U-12 (Elites un Attīstības grupās), kā arī U-10 un U-8 (bez rezultātu fiksēšanas).