"Altero.lv LIIGA" čempionātā noskaidrotas tās astoņas komandas, kas otrajā posmā spēkosies par medaļām, kā arī tās astoņas vienības, kuras gaida cīņa par izdzīvošanu. Pirmajā posmā atlicis aizvadīs trīs pārceltās spēles, tomēr šo sadalījumu to rezultāti vairs nevar ietekmēt.

Pirmajā posmā 16 komandas ir sadalītas divās grupās un aizvada divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji satiksies otrā posma A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras grupas. Savukārt katras pirmā posma grupas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidos B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu līgā.

A grupā pirmais četrinieks izveidojis vērā ņemamu pārsvaru pār pārējām komandām, jau laicīgi garantējot dalību otrā posma izšķirošajās spēlēs. Ļoti līdzvērtīgus rezultātus uzrāda pērnās sezonas bronzas medaļniece Augšdaugavas NSS, pirms gada 3. līgā uzvarējusī SK "Super Nova-2" un FK "Beitar"/"Riga Mariners", un tikai mazliet no tām atpaliek FK "Aliance". Vismaz deviņu punktu atstatumā no pirmā četrinieka finišēs JDFS "Alberts-2", kam seko FK "Dinamo Rīga", FK "Staiceles Bebri" un FC "Gauja", kas savu vienīgo uzvaru izcīnīja pret līderiem Augšdaugavas NSS.

Starp šīs grupas komandām ir atrodami arī čempionāta rezultatīvākie spēlētāji – Aļģirdas Gražis (FK "Beitar"/"Riga Mariners") ar 15 vārtiem un Niklāvs Treimanis (FK "Aliance") ar 14 precīziem sitieniem.

Tikmēr B grupas konkurencē galvastiesu pārāka izrādījās FS "Jelgava-2" komanda, kas iepriekšējā sezonā čempionātā ierindojās piektajā vietā. Pirmajās četrās spēlēs tā iekrāja vārtu starpību 23:0, bet posmu pabeidza ar 12 uzvarām, vienu neizšķirtu (1:1 pret FK "Ķekava"/"Auda") un vienu zaudējumu (1:2 pret Dienvidkurzemes SS). Jelgavniekiem 11 punktus zaudēja pilsētas kaimiņi un pērnie 3. līgas sudraba medaļnieki JFC "Viola", kā arī FK "Ķekava"/"Auda".

Kā pēdējie vadošajā grupā ielēca FK "Salaspils" futbolisti, kuri posmu pabeidza ar trim sausajām uzvarām un piecu nezaudētu spēļu sēriju. Trīs punktu atstatumā palika FK "Karosta", vēl par punktu mazāk ar vienu spēli rezervē ir Dienvidkurzemes SS vīriem, bet tālāk iepakaļus palika FK "Union" un FK "Limbaži", kas pirms posma noslēdzošā mača ir bez izcīnītiem punktiem.

Pa 11 vārtiem līdz šim guvuši Rihards Bečers no FS "Jelgava-2" un Svetoslavs Čugunovs no FK "Salaspils".

Otrā posma A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2025. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo trīs vietu ieguvēji 2025. gadā pārcelsies uz 3. līgu.

Foto: JFC "Viola"