Nesen Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galvenā trenera amatā apstiprinātajam itāļu speciālistam Masimiljāno Bellartem uzticēta arī Latvijas U-19 jauniešu un nacionālās sieviešu izlases vadīšana.

"Itālijā man jau ir bijusi četru gadu pieredze vienlaicīgā darbā ar nacionālo un U-19 izlasi, kā arī iepriekš esmu strādājis ar vairākām sieviešu telpu futbola komandām. Šāds process man ļauj allaž būt lietas kursā par katru jauno talantu un viņa progresu. Man šāda lietu kārtība ļoti simpatizē. Nākot klāt arī sieviešu nacionālajai izlasei, palielinās iespējas kopīgiem spēkiem uzlabot visu Latvijas telpu futbola vidi, veicināt tās profesionalitāti un tiekšanos pēc izaugsmes," komentē M. Bellarte.

Abas izlases līdz šim vadīja pieredzes bagātais pašmāju speciālists Arturs Šketovs.

"Jaunā trenera priekšgājēja ieguldījums Latvijas telpu futbola attīstībā nav pārvērtējams. Arturs Šketovs ir pašmāju telpu futbola, nebaidos šī vārda, leģenda, un mēs viņam esam pateicīgi par ilgo un produktīvo kopīgo darbu," izceļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko. "Pēc ilgiem gadiem ar mūsu telpu futbola izlasēm atkal strādās tā sauktais atbrīvotais treneris, jo paralēls darbs kādā no klubiem viņa plānos neietilpst. Tas ļaus ritēt prognozējam darbam visos telpu futbola attīstības līmeņos, ieviešot un attīstot kopīgu vīziju un darba principus. Visās izlasēs galvenais treneris strādās arī pie pēctecības veidošanas, palīdzot jaunajai treneru paaudzei un sekmējot vietējo treneru specializāciju kādā no telpu futbola segmentiem."

Latvijas sieviešu telpu futbola izlasi šogad gaida 2025. gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensības, kur pamatkārtā tā sacentīsies ar mājinieci Zviedriju, Beļģiju un Slovākiju. Pasaules kausa turnīrs sieviešu telpu futbola izlasēm tiks organizēts pirmoreiz.

Savukārt Latvijas U-19 telpu futbola izlase oktobra beigās izlozē uzzinās savus pretiniekus 2025. gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā.