Aizvadītajā sestdienā, 27. jūlijā, Majoru pludmalē risinājās finālposms vīriešiem Jūrmalas kausa pludmales futbola izcīņā, kā arī atsevišķs Jūrmalas kausa turnīrs dāmām. Kungu konkurencē starp astoņām dalībniecēm triumfēja FK "Beitar", izšķirošajā fināla duelī pārspējot "Riga FC", kamēr daiļā dzimuma sacensībās nepārspēta palika "Riga FC Women" vienība.

Vīriešu sacensībās astoņas dalībnieces bija sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā, kur aizvadīja katra ar katru vienu maču, tādējādi noskaidrojot divas labākās vienības no A un B grupas, kas jau tālāk spēkojās par medaļām sacensību pusfināla stadijā. Jāatzīmē, ka dažādu iemeslu dēļ fināla posmā nepiedalījās divas labākās kopvērtējuma vienības pēc trim iepriekš aizvadītajiem Jūrmalas kausa posmiem – "Karaljo" un "Kreiss".

A grupā, sakrājot trijos mačos piecus punktus, pirmo vietu izcīnīja PFD-1, kamēr otru ceļazīmi pusfinālam nopelnīja par punktu mazāk savākusī nākamā čempione FK "Beitar". Nedaudz negaidīti aiz borta palika kopvērtējuma trešā spēcīgākā vienība BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC (3), kas visās spēlēs cīnījās neizšķirti, bet noslēdzošajā vietā ierindojās "Rava Pluss" (2). Tikmēr no B apakšgrupas tālākai cīņai par medaļām kvalificējās "New Project" (7) un "Riga FC" (4), atstājot aiz sevis pa trim punktiem sakrājušās "Zelta Teļš" un FREE.

Pusfināla stadijā "Riga FC" pieveica PFD-1 (2:1), savukārt FK "Beitar" ar minimālu 1:0 handikapu sarūgtināja "New Project". Abu uzvarētāju duelī jeb finālā meistarīgāka izrādijās FK "Beitar", trifumējot ar 2:0 un tādējādi kļūstot par Jūrmalas kausa finālposma uzvarētāju, kamēr cīņā par bronzu "New Project" pārspēja PFD-1 - 3:2.

Tikmēr dāmu turnīrā priekšsacīkstēs pārliecinoši četru komandu konkurencē savu meistarību apliecināja "Riga FC Women" (9), uzvarot visas trīs spēles un ne reizi neielaižot bumbu savos vārtos. Otru ceļazīmi uz finālu nopelnīja Igaunijas komanda Tallinas "BSC Copacabana" (6), bet noslēdzošajās grupas pozīcijās izkārtojās attiecīgi FK "Tukums 2000" (3) un FK "Valor" (0).

Fināla mača 2x6 minūšu pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, neizšķirts 1:1 saglabājās arī pēc 2x2 minūšu pagarinājuma, bet pendeļu sērijā labākas izrādījās rīdzinieces, pārspējot viešņas no Igaunijas ar 2:0. Savukārt spēlē par trešo vietu pagarinājumā 2:1 uzvaru cīņā pret FK "Valor" izrāva tukumnieces.

Uzreiz pēc spēļu noslēguma risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, kur pilnīgi visas komandas par dalību abos turnīros saņēma piemiņas balvas no organizatoriem un atspirdzinošas dāvanas no sacensību atbalstītāja "Mežpils bezalkoholiskais", savukārt laureāti saņēma kausus un medaļas, kā arī balvas no pārējiem turnīra partneriem "Sportland" un "Zelta Teļš".

Vīriešu turnīrā par vērtīgāko finālposma spēlētāju tika atzīts un "Sportland" dāvanu karti saņēma čempionu pārstāvis Artjoms Križanovskis, tāpat atsevišķi tika izcelts un apbalvots sacensību simboliskais piecinieks - A. Križanovskis, Pāvels Skaļenko (abi - FK "Beitar"), Romāns Solomevičs (PFD-1), Mārtiņš Sīpols ("New Project") un Edgars Bricis ("Riga FC"), savukārt kā labākais treneris tika godināts Andrejs Bernatovičs (FK "Beitar").

Sieviešu kausā vērtīgākās spēlētājas tituls un "Sportland" balva Jūlijai Kostjukai ("Riga FC Women"), labākā trenera nominācija uzvarētāju pārstāvim Igoram Labutam, bet simboliskajā pieciniekā tika iekļautas J. Kostjuka, Viktorija Kislova (abas - "Riga FC Women"), Anna Baranovska (FK "Valor"), Evija Leoska (FK "Tukums 2000") un Sandra Pērna ("BSC Copacabana"). 

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija