Aizvadītajā nedēļas nogalē, 13. jūlijā, ar 14 komandu līdzdalību risinājās tradicionālā Jūrmalas kausa pludmales futbolā trešais posms, pēc kura noskaidrojās visas astoņas dalībnieces, kas samēros spēkus sacensību finālā 27. jūlijā. Par posma uzvarētāju kļuva "BFS Atlas"/VP "Solar"/Ropažu SC, otrajā vietā ierindojoties "Karaljo", bet trešajā – "FREE".

Kā ierasts, sacensības tika aizvadītas divās kārtās. Pirmajā no tām komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās (divās pa četrām un divās pa trim), kur aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Otrajā etapā četras spēcīgākās grupu uzvarētājas turpināja cīņu par medaļām E grupā, bet atlikušās dalībnieces sadalīja 5.-8. pozīciju F grupā, 9.-11. vietu G grupā, kā arī 12.-14. pozīciju H apakšgrupā. Atbilstoši nolikumam vienas spēles ilgums tika aizvadīts 2x4 minūšu apjomā.

Pirmā etapa A grupā priekšgalā konkurentēm tabulā finišēja iepriekšējā posma čempione "Karaljo" (7), atstājot aiz sevis attiecīgi "TUC" (6), "Rava Pluss" (4) un sacensību debitanti "Olaine" (0), kamēr B apakšgrupā identisks savāktais punktu daudzums (7) ļāva ceļazīmi cīņas turpināšanai par medaļām nopelnīt "Riga FC", aiz kuras kopvērtējumā ierindojās Babītes SK (4), "Zelta Teļš" un "Kreiss" (abām pa 3 punktiem).

Tikmēr C grupā posma topošā uzvarētāja "BFS Atlas"/VP "Solar"/Ropažu SC atstāja "sausā" (2:0 un 1:0) abas konkurentes "PFD-2" (3) un pirmā posma uzvarētāju un vienu no favorītēm "New Project" (0), turklāt pēdējā pamanījās savstarpējā cīņā zaudēt arī "PFD-2", tādējādi paliekot noslēdzošajā pozīcijā. Intriģējoši notikumi izvērtās D grupā, kur ar vienādu punktu skaitu (4) sacensības noslēdza FK "Beitar" un "FREE". Tā kā pilnīgi visi statistikas rādītāji šīm komandām bija vienādi, uzvarētāja noskaidrošanai tika izpildīta 9 metru sitienu sērija, kur labāki izrādījās "FREE" futbolisti. Grupas noslēdzošajā ailītē palika "PFD-1", kas punktus neguva.

Izšķirošajā cīņā par medaļām E grupā pa sešiem punktiem savāca "BFS Atlas"/VP "Solar"/Ropažu SC un "Karaljo", bet uzvarētas savstarpējās spēles dēļ (2:1) par posma čempioniem tika kronēti "ropažnieki". Godpilnā trešā vieta jeb bronzas godalgas "FREE" (4), bet ceturtajā pozīcijā šajā posmā finišēja "Riga FC" (1).

F grupā spēcīgākā izrādījās FK "BEITAR" ar septiņiem punktiem – tikpat punktus savāca arī "PFD-2", bet labākas vārtu attiecības dēļ priekšrocību ieguva "BEITAR" (+5 pret +2), kamēr aiz līderu dueta finišēja "TUC" un Babītes SK. Savukārt G grupā pārākumu apliecināja "Zelta Teļš", aiz kuras sekoja "Rava Pluss" un "New Project". Visbeidzot H apakšgrupā līderes statusā sacensības pabeidza "PFD-1", atstājot aiz sevis "Olaine" vienību, kā arī abu pirmo posmu sudraba medaļnieci "Kreiss", kas šoreiz startēja vien piecu vīru sastāvā, bet noslēdzošo maču pret olainiešiem neaizvadīja, saņemot tehnisko zaudējumu.

Visas trīs godalgoto vietu ieguvējas, kā ierasts, ieguva vērtīgas balvas no turnīra atbalstītājiem "Sportland", "Zelta Teļš" un "Mežpils bezalkoholiskais". Par posma vērtīgāko spēlētāju tika atzīts un "Sportland" dāvanu karti ieguva "FREE" pārstāvis Marks Smuļko.

Līdz ar šī posma noslēgšanos kļuva zināms provizoriskais dalībnieču saraksts fināla sacensībām 27. jūlijā – noslēdzošajai turnīra stadijai kvalificējusies "Karaljo" (45), "Kreiss" (42), "BFS Atlas"/VP "Solar"/Ropažu SC (41), "New Project" (35), "FREE" (34), FK "BEITAR" (32), "Riga FC" (31) un "TUC" (28). Pēdējā savāca tikpat punktus, cik "PFD-1", taču ieguva augstāku vietu trešajā posmā, tādējādi kvalificējoties finālam. Visām finālistēm tuvāko dienu laikā būs vēlreiz oficiāli jāapstiprina sava dalība fināla posmā.

Atbilstoši turnīra nolikumam finālā var piedalīties komanda, kura ir piedalījusies vismaz divos priekšsacīkšu posmos, turklāt arī tās pieteikumā esošajiem spēlētājiem jābut pieteiktiem vismaz divos posmos.

Jau vēstīts, ka 27.jūlijā tradicionāli kopā ar vīriešu finālu notiks Jūrmalas kausa izcīņa dāmām, kas vienlaikus ir Latvijas pludmales futbola kausa izcīņa sievietēm, kurai pieteikties var līdz 20. jūlijam, nosūtot aizpildītu pieteikuma formu uz e-pastu eduards.borisevics@fta.lv. Sacensības ir bezmaksas.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija