Iepriekšējā nedēļas nogalē risinājās tradicionālā Jūrmalas kausa pludmales futbolā otrais posms, kur 14 komandu konkurencē nepārspēta palika jaunpienācēja "Karaljo", uzvarot pilnīgi visas spēles un tikai vienu reizi ielaižot bumbu savos vārtos. Otrajā vietā finišēja "Kreiss", pārņemot vadību sacensību kopējā ieskaitē, bet trešo vietu izcīnīja Babītes SK.

Kā ierasts, sacensības tika aizvadītas divās kārtās. Pirmajā no tām komandas tika sadalītas trijās apakšgrupās (divās piecas un vienā četras), kur aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Otrajā etapā četras spēcīgākās (grupu uzvarētājas un viena labākā otro vietu ieguvēja) turpināja cīņu par medaļām D grupā, bet atlikušās dalībnieces sadalīja 5.-8. pozīciju E grupā, 9.-11. vietu F grupā, kā arī 12.-14. pozīciju G apakšgrupā. Atbilstoši nolikumam vienas spēles ilgums tika aizvadīts 2x4 minūšu apjomā.

Pirmā posma A grupā vispārliecinošāk sevi apliecināja nākamā uzvarētāja un vienlaikus šīs sezonas debitante "Karaljo", kuras rindās spēlēja Brazīlijas izlases pārstāvis Rafinja Amorims, uzvarot visas četras cīņas ar izcilu vārtu starpību (8:0). Ievērojami mazāk punktus izcīnīja četras pārējās dalībnieces – pa četriem savāca PFD-1, BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC un "Rava Pluss", bet trīs ieguva PFD otrā komanda.

No B grupas ceļazīmi uz spēcīgāko apakšgrupu turnīra turpinājumā nopelnīja "Kreiss" (9), atstājot aiz sevis FREE (7) un FK "Beitar" (7), kā arī "Riga FC" (5) un RFK (0). Savukārt C grupā iekļūšanu labāko vienību četriniekā nodrošināja TUC (7) un Babītes SK (5), aiz kurām palika šoreiz ne tik sekmīgi startējusī pirmā posma uzvarētāja "New Project" (2) un "Zelta Teļš" (1).

Izšķirošajā cīņā par medaļām visvairāk punktus – deviņus – D grupā savāca "Karaljo", sudraba godalgas otro posmu pēc kārtas "Kreiss" futbolistiem (6), bronza Babītes SK (3), bet vieta uzreiz aiz pjedestāla šoreiz TUC vienībai.

E grupā spēcīgākā izrādījās FK "Beitar", atstājot aiz sevis FREE, PFD-1 un BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC, F grupā nepārspēta palika "Riga FC", aiz kuras sekoja "Rava Pluss" un "New Project", kamēr G grupā visas dalībnieces ieguva pa trim punktiem, labākas vārtu starpības dēļ priekšrocību iegūstot RFK un "Zelta Teļš".

Visas trīs godalgoto vietu ieguvējas, kā ierasts, ieguva vērtīgas balvas no turnīra atbalstītājiem "Sportland", "Zelta Teļš" un "Mežpils bezalkoholiskais".

Par posma vērtīgāko spēlētāju tika atzīts un "Sportland" dāvanu karti ieguva "Kreiss" pārstāvis Toms Kristiāns Grīslis. Kopvērtējuma tabulā pēc šī posma ar 40 punktiem vadībā izvirzījusies "Kreiss", kurai seko "New Project" (30) un šī posma čempione "Karaljo" (25).

Kausa otrā posma sacensības notiks 13. jūlijā turpat Majoru pludmalē. 

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija