Aizvadītajā nedēļas nogalē, 8. jūnijā, startēja tradicionālais Jūrmalas kauss pludmales futbolā, kur, pulcējot lielāko dalībnieku skaitu pēdējos gados, 13 komandu konkurencē nepārspēta palika "New Project", aiz sevis atstājot attiecīgi "Kreiss" un PFD-1 vienības.

Kā ierasts, sacensības tika aizvadītas divās kārtās. Pirmajā no tām komandas tika sadalītas trijās apakšgrupās (vienā piecas un divās pa četrām dalībniecēm), kur aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Otrajā etapā piecas spēcīgākās (grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas) turpināja cīņu par medaļām D grupā, bet atlikušās dalībnieces sadalīja 6.-9. pozīciju E grupā, kā arī 10.-13. vietu F apakšgrupā. Atbilstoši nolikumam vienas spēles ilgums tika aizvadīts 2x4 minūšu apjomā.

Pirmā posma A grupā vispārliecinošāk sevi apliecināja nākamā uzvarētāja "New Project" (12), uzvarot visās četrās cīņās un ne reizi neielaižot bumbu savos vārtos (vārtu starpība 11:0). Tāpat tālākai cīņai par godalgām kvalificējās "Kreiss" (9), bet pārējās vietās kopvērtējumā izkārtojās attiecīgi TUC (6) un divas no sacensību debitantēm – RFK (3) un Babītes SK (0). 

Tikmēr B grupā ceļazīmi uz spēcīgāko apakšgrupu turnīra turpinājumā nopelnīja "Zelta Teļš", kas pērn startēja ar nosaukumu "Beerhouse No1" (5), un vēl viena debitante "Riga FC" (5), kas pārsvarā komplektēta no šī kluba telpu futbola vienības jaunajiem spēlētājiem, kamēr noslēdzošajās pozīcijās palika BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC (4) un "Rava Pluss" (1). Savukārt no C grupas spēcīgāko vienību pieciniekam pievienojās PFD-1 (7), aiz kuras tālāk tabulā ierindojās attiecīgi FREE (4), FK "Beitar" (3) un PFD-2 (1).

Izšķirošajā cīņā par medaļām visvairāk punktus – septiņus – D grupā savāca "New Project" un "Kreiss", taču savstarpējā mačā kaldinātā panākuma dēļ (3:1) priekšrocību kopvērtējumā ieguva "New Project", tādējādi iegūstot zelta medaļas. Bronza PFD pirmajai komandai, kas savāca piecus punktus, bet punkta atstatumā no medaļu zonas finišēja "Riga FC" un "Zelta Teļš".

E grupā spēcīgākā izrādijās FK "Beitar", atstājot aiz sevis FREE, BFS "Atlas"/"VP Solar"/Ropažu SC un TUC, kamēr F grupā nepārspēta palika "Rava Pluss", aiz kuras sekoja RFK un Babītes SK (4), kā arī PFD otrā komanda.

Visas trīs godalgoto vietu ieguvējas ieguva vērtīgas balvas no turnīra atbalstītājiem "Sportland", "Zelta Teļš" un "Mežpils".

Par posma vērtīgāko spēlētāju tika atzīts un "Sportland" dāvanu karti ieguva čempionu pārstāvis Aleksejs Krjukovičs, kurš sāncenšu vārtsargus turnīrā sarūgtināja deviņas reizes.

Kausa otrā posma sacensības notiks 29. jūnijā turpat Majoru pludmalē.

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija