Latvijas pludmales futbola tiesneši 24.-26. maijā pulcējās "Joulumae" sporta bāzē Pērnavā, Igaunijā, lai trešo gadu pēc kārtas aizvadītu trīs dienu sagatavošanās nometni pirms jaunās sezonas, kas jau šo sestdien, 8. jūnijā, startēs Majoros ar Jūrmalas kausa pludmales futbolā pirmo posmu.

Nometnes laikā kopā ar Igaunijas kolēģiem FIFA kategorijas tiesneša Eduarda Boriseviča vadībā tika aizvadītas spēles noteikumu teorētiskās un praktiskās nodarbības, kā arī nokārtoti fiziskie normatīvi.

Kā ziņots, šāda nometne tiek organizēta jau trešo gadu pēc kārtas ar galveno uzdevumu kopā ar Igaunijas kolēģiem kvalitatīvi sagatavoties sezonai, apgūstot spēles noteikumu pēdējās aktuālās izmaiņas, kā arī pārbaudot fizisko sagatavotību un praktiskās iemaņas laukumā.

Pludmales futbola jaunā sezona, kā minēts, startēs 8. jūnijā Majoros ar Jūrmalas kausa pirmo posmu, kam sekos nākamie posmi 29. jūnijā un 13. jūlijā, sacensībām noslēdzoties ar finālu 27. jūlijā. Tāpat 27. jūlijā ir ieplānota tradicionālā vienas dienas Jūrmalas kausa izcīņa sievietēm, kas vienlaikus ir Latvijas pludmales futbola kausa izcīņa sievietēm. Šovasar notiks arī Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līga ar posmiem 13.-14. jūlijā Pērnavā, 27.-28. jūlijā Rostokā, Vācijā un finālu 23.-24. augustā Pērnavā.

Savukārt 10. un 11. augustā Majoros iecerēta galvenā Latvijas mēroga pludmales futbola aktivitāte - "Sportland" Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Paralēli risināsies tradicionālās "Busel Cup" sacensības jauniešiem U-13 un U-15 vecuma grupās.

2024. gada Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF). Jūrmalas kauss pludmales futbolā tiek rīkots ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu. 2024. gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta sporta preču veikals "Sportland", "SYNOTtip", grila restorāns Jūrmalā "Zelta Teļš", "Mežpils bezalkoholiskais", dabīgais minerālūdens "Stelpes", saldējums "Eskimos".

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija