Rīgā, 2024. gada 4. maijā

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. DK 24/-19

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A. Saļņikovs.

LFF DK, iepazīstoties ar "Tonybet" Virslīgas čempionāta 10. kārtas, "Optibet" telpu futbola Virslīgas un Latvijas Jaunatnes čempionāta video ierakstiem, spēļu protokoliem un inspektoru un delegātu ziņojumiem, vienbalsīgi nolemj:

1. Par spēlētāju un oficiālo personu diskvalifikācijām:

"Tonybet" Virslīgas čempionāts:

  • Silveira Lucas De Ramos /FK "Auda"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12.);
  • Ralfs Šitjakovs /FS "Jelgava"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12.);
  • Wally Fofana /BFC "Daugavpils"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1.).

"Optibet" telpu futbola Virslīga:

  • Vasko Vujovic /"RFS Futsal"/ - uz 1 spēli - nepiedalās nākamajā "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.2. p.1.12.1.).

2. Par sodiem

"Tonybet" Virslīgas čempionāts:

  • FK "Auda" – 200 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p.6.3.10.);
  • FK "Metta" – 200 EUR naudas sods – par atkārtotu pirotehnikas izmantošanu no kluba līdzjutēju puses š.g. 1. maija spēlē FK "Metta" – "Valmiera FC" (Disciplinārā reglamenta p.2.1., Disciplinārā reglamenta p.1.6 b), Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p. 6.3.4);
  • FK "Metta" – brīdinājums – par priekšmetu mešanu laukumā š.g. 1. maija spēlē FK "Metta" – "Valmiera FC" (Disciplinārā reglamenta p.1.4, p.1.6. a), p.2.1., Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p.6.3.5).

"Optibet" telpu futbola Virslīga:

  • "RFS Futsal" – 75 EUR naudas sods – par aizvainojošiem izteicieniem no kluba līdzjutēju puses, vērstiem pret pretinieku komandu š.g. 1. maija spēlē "Riga FC" – "RFS Futsal" (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.2 p. 13, p.1.15);
  • "RFS Futsal" – 75 EUR naudas sods – par galvenā trenera atrašanos neatļautās vietās pēc noraidījuma saņemšanas 1. maija spēlē "Riga FC" – "RFS Futsal" (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.2 p.1.11.9).

3. Par FK "Auda" spēlētāja Albertino Reginaldo Ramires de Oliveira saņemto brīdinājumu š.g. 1. maija "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlē "FC RFS" - FK "Auda"

LFF DK, iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, video ierakstu, inspektora ziņojumu, š.g. 2. maija FK "Auda" paskaidrojumiem un š.g. 3. maija LFF Tiesnešu nodaļas atzinumu, konstatē, ka FK "Auda" spēlētāja Albertino Reginaldo Ramires de Oliveira darbības spēles 89. minūtē, atrodoties soda laukumā un acīmredzami traucējot vārtsargam ievadīt bumbu spēlē, norādīja uz to, ka minētais spēlētājs apzināti saņēma brīdinājumu. Ņemot vērā minēto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • Diskvalificēt FK "Auda" spēlētāju Albertino Reginaldo Ramires de Oliveira uz 2 spēlēm un piemērot 200 EUR naudas sodu - nepiedalās nākamajās divās "Tonybet" Virslīgas čempionāta spēlēs (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.3).

4. Par FIFA lēmumiem attiecībā uz trenēšanas kompensācijas maksājumiem par spēlētāju Kgotso Masangane

LFF DK, pamatojoties uz saņemto informāciju no FIFA, konstatē, ka FS "Metta" nav izpildījusi sekojošus 2021. gada 21. jūnija FIFA lēmumus attiecībā uz trenēšanas kompensācijas maksājumiem par spēlētāju Kgotso Masangane:

- Lēmums Nr. FDD-18262 par trenēšanas kompensācijas izmaksu Dienvidāfrikas klubam "FC Batlokwa";
- Lēmums Nr. FDD-18263 par trenēšanas kompensācijas izmaksu Dienvidāfrikas klubam "Young Rabbits";
- Lēmums Nr. FDD-18264 par trenēšanas kompensācijas izmaksu Dienvidāfrikas klubam "Phiva Young Stars".

Pamatojoties uz minētajiem FIFA lēmumiem, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • Piemērot FS "Metta" jaunu spēlētāju reģistrācijas aizliegumu (Disciplinārā reglamenta p. 1.6. f));
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus attiecas gan uz vietējām, gan, pamatojoties uz iepriekšminētajiem FIFA lēmumiem, starptautiskajām pārejām;
  • Aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus tiks atcelts, tiklīdz FS "Metta" izpildīs iepriekšminētos FIFA lēmumus un tiks saņemts attiecīgs FIFA apstiprinājums.

Papildus tam LFF DK, iepazīstoties ar visiem pieejamajiem lietas materiāliem, konstatēja, ka minētās FS "Metta" nenokārtotās finansiālās saistības ir radušās neprecīzas informācijas aprites no Dienvidāfrikas Futbola asociācijas puses rezultātā, sniedzot neprecīzas ziņas par spēlētāja statusu iepriekšējos klubos. Ievērojot norādīto, LFF ir vērsusies FIFA un Dienvidāfrikas Futbola asociācijā attiecībā uz iespējamajiem situācijas risinājumiem. LFF DK šo apstākli ņem vērā un norāda, ka turpmākie LFF DK lēmumi tiks pieņemti pēc papildus informācijas saņemšanas no iesaistītajām pusēm.

5. Par "Valmiera FC" atbilstību LFF Klubu licencēšanas noteikumiem

Ievērojot to, ka LFF DK ir saņemti papildus dokumenti, kurus nepieciešams izvērtēt un pārbaudīt, kā arī ir nepieciešams pieprasīt un pārbaudīt informāciju no "Valmiera FC" kreditoriem, jautājuma par "Valmiera FC" atbilstību LFF Klubu licencēšanas noteikumiem izskatīšana tiek atlikta uz nākamo LFF DK sēdi.