Šā gada 12. maijā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Daugavgrīvas ielā 56a Rīgā risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Futbola turnīru asociācijas (FTA), Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) atbalstītais Latvijas Universiādes posms minifutbolā (7 pret 7) vīriešu un sieviešu komandām. Pieteikties sacensībām iespējams līdz pat 1. maijam.

Sacensības risināsies laika periodā no plkst. 14:00 līdz 21:00 paralēli uz diviem minifutbola laukumiem, savukārt uzreiz pēc noslēdzošajām spēlēm plānota laureātu svinīgā apbalvošanas ceremonija. Turnīra izspēles kārtība plānota divos etapos – ar grupu spēlēm pirmajā (atbilstoši iepriekš turnīra dienā veiktajai izlozei) un izslēgšanas spēlēm par vietām otrajā. Atbilstoši dalībnieku skaitam izspēles formāts var tikt koriģēts.

Sacensībām var pieteikties Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes) - profesionālo studiju bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti un attiecīgās augstskolas 2023. gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija jeb personāldaļa. Spēlētājam turnīra gaitā nav atļauts pārstāvēt vairākas augstskolu komandas.

Abu sacensību pieteikumos atļauts iekļaut maksimums 14 spēlētājus. Pieteikumi jāiesniedz uz speciālas veidlapas, kas līdz 1. maijam jānosūta turnīra izpilddirektorei Jevgeņijai Obodņikovai (j.obodnikova@rigasfutbols.lv).

Kā zināms, RFF kopš 2012. gada rudens divreiz gadā organizē kausa izcīņas minifutbolā un telpu futbolā studentu komandām. To galvenie uzdevumi ir veicināt komunikāciju starp Latvijas koledžām un universitātēm, to studentiem, popularizēt aktīvu dzīvesveidu un futbolu studentu vidū, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Latvijas augstskolu vidū.

Pērn studentu minifutbola sacensībās kungu konkurencē triumfēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), bet daiļā dzimuma turnīrā nepārspēta palika Latvijas Universitātes (LU) vienība.

Sacensību oficiālā mājaslapa – www.fta.lv/studenti.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija