Latvijas futbola tiesnesis Vasilijs Mordatenko ar asistentu Andreju Zaharčukovu no 19. līdz 26. martam piedalījās pirmajās no divām ieplānotajām UEFA CORE (Centre of Refereeing Excellence) apmācībām, kas risinājās Šveices pilsētā Nionā.  

UEFA CORE ir apmācību kurss, kur tiek sagatavoti valstu perspektīvākie tiesneši, dodot zināšanas fitnesa jomā, noteikumu pielietošanā spēles laikā un psiholoģiskajās vērtībās - kā sevis analizēšanā, tā arī motivācijā savu mērķu sasniegšanai. Šī ir unikāla iespēja un izaicinājums katram dalībniekam attīstīties gan kā tiesnesim, gan kā cilvēkam kopumā.

Apmācībās piedalījās tiesneši no astoņām valstīm - Austrijas, Igaunijas, Ziemeļmaķedonijas, Moldovas, Kazahstānas, Velsas, Latvijas un Skotijas.

Astoņu dienu garumā risinājās intensīvas teorētiskās un praktiskās apmācības, kuras vadīja kursa galvenais mentors Markuss Nobs no Šveices. Kopā ar viņu tika analizētas situācijas no virslīgas, citiem čempionātiem un UEFA spēlēm attiecībā uz divcīņām, taktiskajiem pārkāpumiem, spēli ar roku, sadarbību tiesnešu komandā, spēles menedžmentu un aizmuguri. Kopā ar UEFA VAR instruktoru Pāvelu Gīlu Latvijas tiesneši strādājā arī VAR simulatorā. Kursa laikā tika veiktas individuālās apmācības un momentu analīze arī ar Sokolu Jareci (Albānija) un Mauro Tonolīni (Itālija), kuri visā apmācību programmas laikā ir personīgie Latvijas tiesnešu mentori.

Lekcijas apmeklēja arī UEFA elites grupas tiesnesis Fēlikss Zvajers (Vācija), kurš pastāstīja par savu tiesneša karjeru un pieredzi.

"Liels paldies Latvijas Futbola federācijai un LFF Tiesnešu nodaļai par šo vienreizējo iespēju gūt fantastisku pieredzi un satikt lieliskus cilvēkus," izceļ Latvijas pārstāvji.

Nākamās apmācības paredzētas no 23. līdz 27. septembrim, kuru laikā tiesneši kārtos teorētiskos un praktiskos eksāmenus, parādot progresu par iepriekšejo laiku.