"Rimi Olimpiskajā centrā" noticis divu dienu pirmssezonas apmācību seminārs "Optibet" Nākotnes līgas un "Altero.lv LIIGA" čempionāta tiesnešiem un asistentiem. Dalībai seminārā tika uzaicināti kopumā 52 tiesneši un asistenti no visiem Latvijas reģioniem.

Mācību un treniņu semināra ietvaros futbola laukumā notika FIFA fitnesa tests, bet konferenču zālē risinājās teorijas nodarbības un teorētiskais pārbaudījums.

Latvijas Futbola federācijas tiesnešu nacionālais instruktors Andejs Sipailo klātesošos iepazīstināja ar jaunākajiem UEFA un pašmāju mācību video klipiem par spēles noteikumiem, spēles noteikumu interpretāciju, spēles vadību un komunikāciju ar spēlētājiem, tiesāšanas metodiku un citām savstarpēji saistītām tēmām. Semināra dalībnieki veica grupu darbu par piedāvātajām video situācijām un sniedza savus viedokļus.

Saskaņā ar semināra rezultātiem tiesneši, kuri veiksmīgi nokārtojuši fiziskās sagatavotības un teorētisko zināšanu testus, ir iekļauti kandidātu sarakstā "Optibet" Nākotnes līgas un "Altero.lv LIIGA" spēļu apkalpošanai.