Marta vidū četri Zemgales reģionālās izlases pārstāvji - Mārtiņš Mikus Rozītis (FS "Metta"), Alekss Vanags (FK "Tukums 2000"), Alans Stepanovs (AFA "Olaine") un Kristers Višņevskis (FS "Jelgava") - devās uz Čehijas pilsētu Karlovi Vari, lai gūtu jaunu starptautisko pieredzi, kas palīdzēs spēlētāju tālākajai attīstībai.

Jauniešiem līdzi devās Mārtiņš Pivarovičs, Roberts Lejnieks, Vjačeslavs Sergejevs un Dāvis Caune, kas pārraudzīja un atbalstīja jaunos sportistus.

Spēlētāji aizvadīja vairākus treniņus, pārbaudot un pilnveidojot fizisko sagatavotību. Brauciena laikā noritēja arī vairākas nodarbības par sportu multikulturālā vidē, karjeras iespējām futbolā, kā arī teorija - sporta interviju sniegšana.

Futbolistiem bija iespēja apskatīt Čehijas augstākās līgas spēli starp Prāgas "Slavia" un "Teplice" komandām, kas dažiem no jauniešiem bija jauna, vēl nebijusi iespēja un lieliska motivācija.

Jau vēstīts, ka līdzīgs stažēšanās brauciens uz Čehiju nesen tika organizēts arī Rīgas un Kurzemes reģionālo izlašu galveno treneru vadībā.

Informāciju sagatavoja:
Zemgales Futbola centrs