Laika periodā no 11. līdz 15. martam Latvijas Futbola federācijas (LFF) Rīgas un Kurzemes reģionālo izlašu galveno treneru Kirila Buravceva un Jāņa Segliņa virsvadībā piecu dienu stažēšanās mikrociklu Čehijas nacionālajā akadēmijā Teplices pilsētā aizvadīja pieci minēto reģionu U-15 vecuma izlašu spēlētāji.

Brauciena laikā futbolisti piedalījās nedēļu ilgā treniņu procesā, vienlaikus pilnveidojot angļu valodas prasmes skolā ar čehu audzēkņiem un mācoties adaptēties sev neierastā ikdienas vidē. Starp kopumā 40 Čehijas akadēmijas audzēkņiem visiem pieciem Latvijas futbolistiem izdevās nodrošināt vietu pirmo 10-12 spēcīgāko spēlētāju pulkā, turklāt diviem – iekļūt vadošajā pieciniekā.

"Galvenais brauciena uzdevums bija sniegt mūsu futbolistiem vērtīgu pieredzi, lai viņi pa īstam saprastu, kas notiek, kad esi citā futbola klubā vai akadēmijā, citā valstī. Spēlētāji izkopa ne tikai futbola prasmes, bet arī komunikāciju ar treneriem, skolotājiem un vietējiem Čehijas spēlētājiem. Šāds brauciens neapšaubāmi sniedza vērtīgas atbildes spēlētājiem par tādām lietām kā stresa pārvarēšana svešā vidē, komunikācijas nozīmīgumu angļu valodā un izaicināja neslēpties – pat tad, ja ir bailes," uzsvēra Kirils Buravcevs.

Pasākumu organizēja Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Kurzemes Futbola centru ar LFF atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija