"Optibet" telpu futbola Virslīgā trīs ceturtdaļfināla sērijās uzvarētājs noskaidrojās divās spēlēs, bet vienā pārī bija nepieciešami visi trīs mači.

Esošie čempioni un pamatturnīra uzvarētāji "Riga FC" neatstāja nekādas cerības FK "Raba"/FPA telpu futbolistiem – 16:0 un 12:0. Pirmajā spēlē četrus vārtus guva brazīlietis Daniels Airosu, bet otrajā mačā piecas reizes izcēlās Viktors Kuļepovs.

Līdzīgi pārliecinoši klājās arī "RFS Futsal" komandai, kas ar 10:1 un 13:0 lika kapitulēt Salaspils FA vienībai. Pa vienam "hat-trick" iekrāja argentīnietis Lukass Maina, Edgars Tarakanovs un Artūrs Kuļešovs, bet salaspiliešu vienīgi vārti Ņikitam Drjagalovam.

Divās spēlēs pusfinālu sasniedza arī FC "Nikers", kas virslīgas labāko četriniekā iekļuva pirmoreiz kluba vēsturē. Mājas spēlē pret FK "Nīca"/"OtankiMill" uzvaru Kuldīgas komandai atnesa pieci pēc kārtas gūtie vārti (5:1), divi no kuriem Krista Krūmiņa kontā, bet viesos vēl vienu atspēlēšanos īstenoja Rihards Ponomarjovs un Kristaps Jansons.

Savukārt visi trīs mači bija nepieciešami duelī starp pērnajiem bronzas medaļniekiem TFK "Salaspils" un "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns". Pirmajā spēlē Salaspilī mājinieki pretiniekus atstāja uz nulles (3:0), bet vēlāk Jēkabpilī ar diviem vārtiem pretinieku iegūto vienu vārtu pārsvaru atspēkoja Maksims Potlovs, dodot uzvaru Jēkabpils komandai (2:1). Izšķirošajā spēlē Salaspilī pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet ļoti rezultatīvā papildlaikā uzvaru varēja svinēt "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns" (5:3).

PUSFINĀLA PĀRI:

  • "Riga FC" - "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns"
  • "RFS Futsal" - FC "Nikers"

Pusfināla sērijas ritēs līdz trim uzvarām. Arī finālā cīņa ilgs līdz trim uzvarām, bet par bronzas medaļām – līdz diviem panākumiem.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot:

Foto: FC "Nikers" / Ģirts Miksons