Populārā meiteņu futbola piesaistes programma "Playmakers" gatavojas savai trešajai sezonai. Šogad Latvijas Futbola federācija (LFF) koncentrēsies arī uz izglītības iestāžu iesaistīšanu programmas aktivitātēs.

Kā ierasts, "Playmakers" programmu LFF realizē sadarbībā ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) un Volta Disneja studiju. Tā sniedz jautru un drošu futbola pamatprincipu apguvi meitenēm vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem, bet izglītības iestāšu ietvaros - 1. līdz 3. klašu skolniecēm.

Atšķirībā no tradicionālajām futbola treniņu programmām "Playmakers" treniņu sesijas, kuras turklāt ir bezmaksas, seko stāstiem no plaši mīlētām Disneja studijas multiplikācijas filmām. Ar šo varoņu un futbola elementu palīdzību programmā iesaistītie treneri/skolotāji palīdz meitenēm izdzīvot filmu notikumus kustību, komandas darba un iztēles veidā, vairojot meiteņu izpratni par regulāru fizisku aktivitāšu un futbola pievilcību. Šosezon nodarbību stāstu centrā ir varoņi no populārās multiplikācijas filmas "Encanto".

Iepriekšējās sezonās programma ar labiem rezultātiem un plašu ģeogrāfiju tika realizēta vietējos klubos, attiecīgi apmācot klubu trenerus un piedāvājot bezmaksas nodarbības visām interesentēm, bet šogad šāda sadarbība papildus darbam klubos tiks realizēta arī ar izglītības iestādēm, apmācot sporta skolotājus vai izglītības iestāžu nozīmētās personas.

"Pirmajos divos "Playmakers" gados bezmaksas treniņos iesaistījās vairāk nekā 3000 meitenes, daudzas no kurām vēlāk turpināja jau regulāras futbola nodarbības un pievienojās kādam no klubiem. Tāpat programmas rezultātā Latvijas meiteņu čempionātos ieviesām arī U-8 vecuma grupu, pirmajā no sezonām vasaras sacensībās piedaloties 17 komandām. Labas atsauksmes saņēmām gan no vecākiem un treneriem, gan no klubiem, bet, protams, nav jāapstājas un vēl daudz jāstrādā, lai meiteņu futbols kļūtu pieejamāks arvien plašākai sabiedrības daļai, paplašinot iespējas, kur var iepazīties ar meiteņu futbolu. Jūtam, ka ir pienācis laiks šo unikālo programmu nodot skolotāju rokās izglītības iestādēs, kur ir liels neizmantotais potenciāls meiteņu piesaistīšanai aktīvam dzīvesveidam," pauž LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina.

Programmas dalībnieki tiks nodrošināti ar nepieciešamo informāciju, inventāru un metodiskajiem materiāliem, kas radīti kopā ar Anglijas Futbola asociāciju un UEFA ekspertiem. Lai pieteiktos dalībai programmā, skolu pārstāvjiem līdz 12. aprīlim jāaizpilda pieteikuma anketa. Vēlāk 24. aprīlī Rīgā sekos klātienes apmācības un inventāra izdalīšana.

Pirmajā gadā vietu skaits dalībai programmā ir ierobežots - 30 izglītības iestādes.