Pēc apjomīgas analīzes un izpētes Latvijas Futbola federācija (LFF) atjaunojusi rekomendācijas par bērnu futbola sacensību formātiem un noteikumiem futbolā līdz U-13 vecuma grupai, kas tiek nodotas izmantošanai visiem LFF biedriem.

Rekomendācijas izstrādājis LFF Elites futbola departaments kopā ar LFF reģionālo centru vadītājiem un jaunatnes futbola akadēmiju sporta direktoriem.

"Šīs rekomendācijas ir izstrādātas ar mērķi paaugstināt spēlētāju individuālo meistarību, pielāgojot laukuma izmērus, spēlētāju skaitu laukumā un spēles noteikumus bērnu attīstības īpatnībām. Atjaunoto rekomendāciju izstrādāšanas procesā tika veikta padziļināta analīze par citu valstu bērnu sacensību formātiem un noteikumiem, kā arī ņemtas vērā UEFA un FIFA rekomendācijas attiecībā uz "mazā" futbola specifiku un īpatnībām," skaidro LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.

Sākot ar 2024. gada sezonu visas LFF un LFF reģionālo centru rīkotās bērnu futbola spēles tiks aizvadītas saskaņā ar jaunajiem noteikumiem. LFF stingri rekomendē visus privātos un komerciālos bērnu futbola festivālus un spēles rīkot saskaņā ar jaunajām rekomendācijām.

LFF REKOMENDĀCIJAS PAR BĒRNU FUTBOLA SACENSĪBU FORMĀTIEM UN NOTEIKUMIEM