17. janvārī Ķekavas novada domes sēdē atbalstīts biedrības LFF piedāvājums uzstādīt slēgtu piepūšamo futbola halles konstrukciju Ķekavā, Brīvības ielā 7, kurā plānots organizēt treniņu nodarbības un starptautiska mēroga sacensības, kā arī veicināt sabiedrības, skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu un ārpusizglītības sporta aktivitātes. Ķekavas novada pašvaldība ar biedrību “Latvijas Futbola federācija” slēgs Nodoma protokolu, lai noteiktu plānotā projekta realizācijas gaitu.

2023. gada 13. novembrī Latvijas Futbola federācija Ķekavas novada pašvaldībai nosūtīja piedāvājumu noslēgt nodomu protokolu, lai uzstādītu slēgtas piepūšamās futbola halles konstrukciju Ķekavā LFF 2021.-2024. gada stratēģijas un attīstības plāna periodā. Futbola hallē plānots sniegt iespēju Ķekavas novada iedzīvotājiem, kā arī LFF reģistrētajiem biedriem (klubiem), organizēt treniņu un sacensību nodarbības, kā arī veicināt sabiedrības un skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu, iesaistot viņus dažādās aktivitātēs, gan izglītības procesa ietvaros, gan ārpus izglītības procesa pašorganizēšanās ceļā, nodrošinot viņiem pieeju futbola halles lietošanai un ar aktīvo dzīvesveidu saistītām aktivitātēm.

17. janvāra domes sēdes laikā dome nolēma slēgt ar LFF Nodomu protokolu, nosakot iesaistīto pušu pienākumus un tiesības. Slēgtu piepūšamo futbola halles konstrukciju 110x74m izmērā plānots uzstādīt pie sporta kluba “Bultas”, Ķekavā, Brīvības ielā 7. Projekta ietvaros plānots izbūvēt halles pamatus, futbola laukuma pamatni, uzklāt laukuma mākslīgo segumu, izbūvēt divu skrejceļus, uzmontēt piepūšamas halles komplektu, pieslēgt visas nepieciešamas komunikācijas, kā arī ierīkot lietus/sniega ūdens novadīšanas sistēmu pa halles perimetru. Tāpat projektā paredzēts izbūvēt ģērbtuves, dušas, WC, telpu tiesnešiem un treneriem, inventāra noliktavu un autostāvvietas. Būvdarbus plānots pabeigt 2026. gada jūlijā. Plānotās projekta izmaksas 2 400 000 eiro, kas precizēsies pēc iepirkuma procedūras veikšanas.

"Esmu priecīgs, ka Ķekavas novada dome izrādīja patiesu interesi šī projekta īstenošanā. Šodien varam redzēt, kādi ir laikapstākļi un bez piepūšamās halles nav iespējams nodarboties ar sportiskajām aktivitātēm. Šī būs iespēja Ķekavas apkaimes iedzīvotājiem kvalitatīvi trenēties komfortablos apstākļos visu gadu. Priecājos, ka LFF vēlmes sakrīt ar pašvaldību iecerēm popularizēt veselīga un aktīva dzīvesveida piekopšanu," tā LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Pirms nepilna gada Ķekavas novada dome viesojās vizītē LFF, lai uzklausītu priekšlikumu par piepušamās halles realizāciju Ķekavā. 

Informāciju sagatavoja Ķekavas novada domes Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa