Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Ķekavas novada domes pārstāvji tikās, lai apspriestu futbola halles būvniecību Ķekavā. Abas puses vienojās tuvākajā laikā klātienē apskatīt vietu, kur plānota jauna futbola infrastruktūras objekta būvniecība.

"Esmu priecīgs, ka pēc pirmo divu futbola haļļu tapšanas Rēzeknē un Liepājā aizvien vairāk pašvaldību izrāda interesi par sadarbību haļļu programmas projektu īstenošanā. Mēs no savas puses vēlāmies, lai pēc iespējas vairāk vietās Latvijā bērniem un pieaugušajiem būtu iespēja kvalitatīvi trenēties komfortablos apstākļos visu gadu. Redzam, ka bieži vien šī mūsu vēlme sakrīt ar pašvaldību iecerēm popularizēt veselīga un aktīva dzīvesveida piekopšanu," pēc tikšanās teica LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Tikšanās laikā LFF telpās viesojās Ķekevas novada domes pārstāvji: priekšsēdētājs Juris Žilko, Īpašumu komitejas vadītāja Kristīne Legzdiņa, Izglītības, kultūras un sporta komitejas loceklis Rihards Gorkšs, Īpašumu komitejas loceklis Edgars Brigmanis, kā arī Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja Kristīne Danovska.

"Ķekavas novads ir patiešām ieinteresēts izskatīt iespēju mūsu novadā uzbūvēt piepūšamo halli, kurā primāri notiktu futbola treniņi un spēles, jo Ķekavā ar futbolu nodarbojas vairāki simti. Ja šī halle tiktu izbūvēta pie kādas no mūsu izglītības iestādēm, vēl plašāks loks cilvēku būtu ieguvēji no tā," norādīja Juris Žilko.

Šobrīd tiek izskatītas trīs vietas, kur varētu tapt futbola halle, divas no tām ir Ķekavas pilsētas robežās.

Kā ziņots, 2022. gada sākumā tika atklāta mazā izmēra halle Rēzeknē, pagājušā gada beigās durvis vaļā vēra lielā izmēra laukuma halle Liepājā. Šogad plānota halles būvniecība "Daugavas" stadiona teritorijā Rīgā, bet kopumā LFF programma paredz realizēt septiņus slēgto futbola haļļu projektus dažādās Latvijas vietās. LFF partneris šīs programmas īstenošanā ir Slovēnijas uzņēmums "Duol" - Eiropas tirgus līderis piepūšamo kupola konstrukciju ražošanā un uzstādīšanā.