Latvijas WU-17 izlase svētdien pabeidza 2024. gada WU-17 Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas pirmo kārtu ar 5:0 uzvaru pār vienaudzēm no Andoras.

Turnīra ievadā mūsu meitenes ar 0:3 zaudēja mājiniecēm serbietēm, bet otrajā spēlē ar 0:2 atzina Izraēlas pārākumu. Pēdējā spēlē WU-17 izlases galvenais treneris Rihards Gorkšs deva iespēju sākumsastāvā spēlēt vairākām spēlētājām, kas līdz šim turnīrā spēlējušas mazāk.

Mača 12. minūtē rezultātu atklāja viena no trim futbolistēm, kura sāka sākumsastāvā visas trīs spēles - komandas kapteine Gabriela Annija Andersone. Pēc viņas izpildīta sitiena pirmā puslaika izskaņā pārsvaru dubultoja Samanta Nikola Zālīte, kura pirmā piesteidzās pie pretinieču vārtsardzes atsistās bumbas.

Otrajā puslaikā Latvijas komanda guva vēl trīs vārtus, izceļoties Ancei Meijerei, Paulai Dzenei un Alisei Baltrušaitei. Savā apakšgrupā Latvija ieguva 3. vietu četru komandu konkurencē.

B līgā komandas cīnās par iespēju pakāpties uz A līgu, no kuras otrajā kvalifikācijas kārtā tiks dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām. Tikmēr otrās kārtas B līgas turnīros komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz A līgu jau nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Nākamā gada WU-17 Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību notiks Zviedrijā.

Šovasar Rīgā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā Latvijas WU-17 izlase ierindojās trešajā vietā.