Latvijas Nacionālā sieviešu futbola izlase piektdien aizvadīja gada pēdējo mājas spēli. UEFA Nāciju līgas ietvaros mūsu valstsvienība savu skatītāju priekšā Rīgā ar 4:0 apspēlēja Andoru. Turnīru mūsu dāmas pabeigs 5. decembrī ar izbraukuma spēli pret grupas līderi Maltu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm novembrī, šoreiz komandai nevarēja palīdzēt Sofija Garanča, kura Moldovā nopelnīja sarkano kartīti, kā arī Diāna Suvitra un Anna Flakse, kuras sasniedza brīdinājumu normu un tāpēc bija spiestas izlaist šo maču.

Trīs spēlētāju prombūtnē bija paredzamas izmaiņas sākumsastāvā. Karlīna Miksone šoreiz bija uzbrukuma smailē, futbola apritē atgriezusies Nelle Treimane laukumā spēlēja labajā flangā priekšējā līnijā, bet aizsardzībā vakantās vietas ieņēma Sandra Voitāne un Kristīne Evelīna Lodziņa. Balsta pussardzes lomā šoreiz bija pieredzējusī Anna Marija Valaka.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē septembrī Latvija izbraukumā svinēja uzvaru ar 4:0. Tā kā šosezon Latvijas izlasei aizsardzībā vislielākās problēmas sagādā tieši standartsituācijas, andorietes naski meklēja kontaktus un pārkāpumus mūsu komandas laukuma pusē. Pāris reižu sniegotajā laukumā radās bīstamas situācijas pie Enijas Annas Vaivodes sargātajiem vārtiem, taču šoreiz mūsu vārtsardze un aizsardzes tika galā ar draudiem.

Pirmā puslaika izskaņā Latvijas izlase tomēr pārņēma iniciatīvu un sāka veidot vairāk bīstamu momentu. Tas vainagojās panākumiem pašās puslaika beigās. Vispirms Olga Ševcova 42. minūtē pārspēja pretinieču vārtsardzi ar tālu sitienu no laukuma stūra, bet pāris minūtes vēlāk viņa aukstasinīgi izmantoja viens pret vienu izgājienu. Pārtraukumā ejot, 2:0 Latvijas labā. Sitienu attiecība pirmajā puslaikā bija 8-4 mūsu komandas labā.

Pašā otrā puslaika sākumā Olga Ševcova nokārtoja arī hat-trick, iznīcinot intrigu par uzvarētāju spēlē. Atlikušajā spēles daļā jautājums bija tikai par gala rezultātu. Uz maiņu nākusī Anastasija Poļuhoviča guva savus piektos vārtus izlases rindās, Marina Teļukeviča debitēja valstsvienībā. Un gala rezultāts palika 4:0.

Dienas otrajā spēlē mūsu grupā Malta zaudēja punktus pret Moldovu, cīnoties neizšķirti 0:0. Tas nozīmē, ka uzvara otrdien Maltā var dāvāt Latvijas izlasei ceļazīmi uz B līgu. Ar aktuālo situāciju turnīra tabulā iespējams iepazīties šeit.

Turnīru Latvijas izlase sāka septembrī ar sāpīgu zaudējumu savā laukumā Maltai (0:1) un pārliecinošu panākumu viesos pret Andoru (4:0), pēc kā tika uzstādīts sieviešu izlases rekorduzvara ar 5:0 pār Moldovu. Atbildes spēlē Kišiņevā mūsu dāmas izrāva pret Moldovu neizšķirtu 3:3.

Pirmajā UEFA Nāciju līgas sezonā Latvijas izlase sacenšas C līgā. Komandas līdz decembrim savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.